hirdetés
 • sasha
  2009-10-09 20:45
  Előzmény: nera0404

  Akár rosszabb is,mint a saját szülei+pszichés beteg is,a véleményem:aki nem tud gyereket nevelni,nem mer felelős lenni,az ne vállalja!Saját családomon belül is:a bántalmazott gyerek/lány felnőve a saját gyerekének adja át rejtett félelmeit,gyűlöletét;aki szintén pszichés beteg lesz.(ez egy megtörtént-igaz példa)Más példa:a bántalmazott fiú lesz pszichés beteg,ezen túl is rejtett szadista hajlamú,de főleg öngyilkos hajlammal bír.

 • nera0404
  2009-09-10 12:02
  Előzmény: RJózsef

  Általában azok a szülők verik a gyereket, akik nem dolgoznak, pedig ilyen esetben a gyermek a pénzbevételi forrás. Ezért a szülők még inkább tiszteletben tarthatnák őket, mint megélhetési lehetőséget.Könnyű egy kis gyereket bántani, hiszen nem egyenlő ellenfélről van szó, aki alkalomadtán visszaüt.Ha a kisgyerek megéri a felnőttkort, ami nem mindenkinek sikerül, milyen ember válik belőle olyan gyermekkor után ?

 • RJózsef
  2009-09-09 18:20

  "Jelentős és figyelemfelkeltő adat a bántalmazott gyerekek számának drasztikus emelkedése." Ez abból a szempontból akár örvendetes is lehet, hogy a latencia csökken. Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a családon belüli erőszak az esetek túlnyomó többségében a kóros alkoholhasználathoz társul, tehát ennek kezelése elengedhetetlen. Erre többféle EU-s kezdeményezés is van: lásd bővebben: www.encare.info