hirdetés
 • Fedap
  2009-09-24 10:28
  Előzmény: Aureus

  Egy-két éve a hazai egészségügyben akadt olyan (nem betegellátó) intézmény, ahol a takarítónő bérének a 40, azaz negyvenszeresét (!!) is haza lehetett vinni. A helyzet szerintem most sem lehet lehet nagyon más, mert azok a tagok most is nagy bőszen cserélgetik az Audikat és Porsche-kat. Itt nem gazdasági, hanem katasztrofális mértékű ERKÖLCSI válság és ANARCHIA van.

 • Aureus
  2009-09-24 08:50
  Előzmény: Fedap

  Japánban a vezető nagycégeknél is szabályozva van - a takarítónői fizetés X-szeresénél töbet a cégvezető nem vihet haza többbet.

 • Qkac
  2009-09-24 08:12
  Előzmény: granatvira

  Egyetértek az előttem szólókkal! Ez a tény is közrejátszik abban, hogy ilyen szar helyzetben van az ország!

 • Fedap
  2009-09-23 21:02
  Előzmény: granatvira

  Egyetértek. Először hozzák nyilvánosságra az összes KÖZINTÉZMÉNY és nem csak állami tulajdonú vállalat vezetőinek a bérét. Ugyanis bértábla van, de abban csak a kategória minimumokat rögzítik, a maximum a csillagos ég. Úgy 'arcra', kinek milyen a 'nyelvérzéke'. Információim szerint Németországban általában max. hatszoros differencia van a min/max bérek közt cégen belül. Hol vagyunk mi ettől?? A titkos közszférás bérek esete legalább akkora jogi képtelenség, mint a börtönben ülők részére folyósított milliós tiszteletdíjak, vagy az, hogy egy évek óta kómában lévő képviselő csak saját maga, írásban mondhat le juttatásairól. Normálisak, akik ilyen jogszabályokat alkotnak? Vagy tízmillió embert néznek hülyének??

 • granatvira
  2009-09-23 19:08

  A rektorok csak ne mondjanak semmit, ha van pénz milliós nagyságrendű fizetésekre, akkor legyen pénz a klinikára is. Ne mi adófizetők legyünk a fejős tehenek, hogy ők luxusban éljenek. Senki nem érdemel többet 715000 Ft-tól több pénzt a minimálbér tiszszeresétől, ennyivel többet senki nem tesz le az asztalra. Legyen vége az adófizetők éhnyomorba döntésének.