hirdetés
 • fittego
  2010-01-05 13:33
  Előzmény: nera0404

  Csak remenykedni merek, hogy a kerdeses nover tanult, pszichologiat, es ismeri a betegek kiszolgaltatott psziches helyzetet. Remelem , hogy a kerdeses novert felettese elkuldi egy-ket empetias treningre meg betegkommunikaciot is tanulni. Ugyanis, ha ez egy novernek problemat jelentene akkor azt jelenti, hogy az a nover alkalmatlan a feladat ellatasara es surgosen el kellene mennie kapalni. Mellesleg letezik a dolgozonak is joga, de az nem eez a kategoria.

 • Erzsébet53
  2009-11-16 18:13
  Előzmény: ophelia

  Kedves Nera! Biztos,hogy ez így van minden \"normálisan\"működő kórházban,de egy átépítés alatt állóban,ahol egy nővér ,egy építőmunkás,egy orvos ,egy tervező-vagy kivitelező mérnök szaladgál a több,mint száz éves kórház szűk folyosóin,mégis azt hiszem ,igen humanus cselekedet volt. Én akkor is így élem meg,ha \"csak \" egy üres betegszoba volt.Éreztem a felém és férjem felé áradó sajnálatot,hogy végre látnak egy olyan középkorú párt,akinek a mama/anyós elvesztése valóban nagyon fájdalmas,mert szerették és nem terhükre volt.Az ápolószemélyzet pedig csendesen és együttérzően tette a dolgát,nem gépiesen. Mindez az egészségügyi sztrájk kellős közepén!

 • ophelia
  2009-11-07 18:00

  Aniko konyvet meg nem olvastam. Igazan orulok a konyvnek, mert a szerzo betegjogot is vegzett es mint ujsagiro evek ota az egeszseguggyel foglalkozik. Meg is rendelem a konyvet.

 • ophelia
  2009-11-07 17:59
  Előzmény: Erzsébet53

  Egeszsegugyi torveny eloirja a gyasszobakat minden korhazban. Ahol lehet ott osztalyonkent. A korhaz csak a torvenyben eloirtakat teljesitette. Ezert se hala se koszonet nem jer.

 • nera0404
  2009-11-04 11:22
  Előzmény: ophelia

  És mi a helyzet a dolgozó joggal? Akikből a beteg olykor tréfát űz, lévén már nem annyira beteg, csak unatkozik.Pl. az éjszaka közepén csenget, a nővér megy hogy segítsen, mire a beteg közli, hogy csak azért csöngetett, mert nem tud aludni, mert nappal sokat aludt.Nem beszélve az agresszióról, amely általában a szőnyeg alá van seperve.

 • ophelia
  2009-11-02 20:48
  Előzmény: Erzsébet53

  http://www.webpanaszkonyv.hu/egeszsegugyi-panaszkonyv.html Dr Bolcs Agnes

 • ophelia
  2009-11-02 20:46
  Előzmény: Erzsébet53

  Az amit On leir az egy nagyon sajnalatos eset. ma mar mint ahogy On is irja melto bucsut vehetnek a hozzatartozok az elhunytaktol, hiszen a korhazak zomeben van erre rendszeresitett szoba. Ami pedig a betegjogokat illeti Forduljon bizelommal DR Bolcs Agneshez http://www.webpanaszkonyv.hu/egeszsegugyi-panaszkonyv/jarobe teg-ellatassal-kapcsolatos-panaszok.html feltett panaszara szakszeru humanus valasz kaphat.

 • Erzsébet53
  2009-11-02 19:06

  A kérdés amivel indítanék,beteg a jog vagy van-e joga a betegnek? Vagy esetleg a mai világhoz legjobban illő kérdés nekem a kiszolgáltatottnak -legyek bármely oldalon milyen jogom van és ha van élhetek-e vele retorzió nélkül! Kell-e félnem,hogy feljelentenek vagy kell-e félnem attól,ha merek élni a jogommal nem kapom meg a megfelelő ellátást? Saját személyes tapasztalatom mondom,szóvá tettem édesanyám ellátását a betegjogi/ellátottjogi képviselőnél szept.17.-én ,édesanyámhoz szept.22.-én esetkocsit hívtak az én otthoni telefoni követelésemre,mivel a háziorvos szabadságon volt,helyettes nélkül-(nem vitték el őt osztályra,se betegszobára) és már szept.26.-án kritikus állapotban NEM az ellátó egyházi intézmény segítségével,hanem inkább a teljes nemtörődömségével, sikerült elvinni egy világi kórházba,ahol már csak a békés és nyugodt halálrakészülést,fájdalomcsillapítást és empátiás törődést tudták neki megadni szept.30.-a estéig,mikor NEM a betegségébe,hanem kiszáradás okozta akut veseleállás miatt meghalt. Halála után az osztályvezető főorvosnő külön szobába helyeztette őt és behozott négy égő gyertyával egy tálcát,hogy a hirtelen ránkszakadt fájdalmat legalább ezzel a gesztussal enyhítse. Ide nem kellett semmi anyagi ráfordítás,kizárólag annak az eskünek a megélése,amit mindnyájan mondtunk annak idején:Nil nocere!azaz,nem ártani -ha már segíteni nem tudunk! Azt már le sem merem írni csak nagyon óvatosan,hogy a kórházi személyzet hálapénzt NEM fogadott el tőlünk! Aki esetleg elolvassa,észereveszi,hogy a nem szavakat mindig nagybetűvel írtam!Pedig értelmük mindenhol más,egyszer a teljes érdektelenség jeleit mutatják,másszor a teljes beteg felé való szeretetteli és pénzbe nem kerülő szívből-hivatástudatból jövő gondoskodást. Vajon rám milyen haláltusa vár?Lesz valaki,aki értem megteszi azt,amit édesanyámért,hogy legalább békében halt meg? Vagy élne még,ha nem teszem szóvá a bánásmódot?Csak az a probléma,hogy én is esküt tettem és ebben az intézményben még van 100 ellátott,akikért lehet,hogy senki nem emel szót!Édesanyámat ,mint az indító cikk vége írja,nem támaszthatom fel,de a többi kiszolgáltatott???