hirdetés
 • Fedap
  2009-11-12 12:09
  Előzmény: trieszti

  Sajnos, ebben az országban igen mély erkölcsi/morális válság van. Az összefonódások valóban felülírják a pártpreferenciákat vagy világnézeti hovatartozást. Ennek egyenes következménye egy BIZALMI válság. Az emberek szenzibilizálódtak és már a legkisebb gyanú esetén is korrupcióra, csalásra gyanakodnak. Valljuk be őszintén, nem alaptalanul, hiszen a százmilliós végkielégítések korát éljük. Ilyenkor, stratégiai fontosságú kérdésekben nem engedheti magának senki sem azt a luxust, hogy nem ügyel olyan részletekre, hogy ne egy adóparadicsomba átmentett cég termékével óvja meg polgárait egy járványtól. Ez egy igen nagy támadási felület. Függetlenül attól, hogy az oltóanyag lehet jó és hasznos. És a bajt még olyan égbekiáltó valótlanságokkal tetézi az ÁNTSZ első embere, hogy nem ismeri a céget és nincs vele szerződése?! (Vö. az egyik korábbi hozzászóló bejegyzését.) Ha engem egyszer valaki pofátlanul becsap, akkor onnantól annak egy szavát sem hiszem el. És eme tulajdonságommal nem vagyok egyedül. Az megint más kérdés, hogy egy-egy ilyen baklövést xy ellenfele mennyire tisztességesen vagy tisztességtelenül használ fel. Úgyhogy, az oltás körüli cirkusz hűen tükrözi a hazai, igencsak beteg társadalmi viszonyokat. Amely ellen sajnos még nincs vakcina. Még 'ciprusi' eredetű sem...

 • trieszti
  2009-11-12 10:39
  Előzmény: Fedap

  Ha egy külföldi alapítású cég itt működik, akkor arra érvényesek az adótörvények, számviteli törvény és minden jogszabály. Az adót be kell fizetnie minden társaságnak vagy magán személynek. Nem csak az állami, de minden megrendelés után. Ha pedig erkölcsöt osztunk, akkor osszuk már ki mindenkinek, ne csak azoknak, akiket ezért vagy azért kiszúrtunk magunknak. Ha mindenki fizetne adót, és nem siránkozna helyette, akkor már régen nem itt tartana az ország. Én meg abban nem hiszek, hogy a korrupció kizárólag egyszínű. Sajnos az nagyon is pártsemleges.

 • Fedap
  2009-11-11 23:59
  Előzmény: trieszti

  Nyilván nem egészséges dolog, ha politika szivárog tisztán szakmai kérdésekbe. Csak azért az állam által beszerzett 6 millió adag oltóanyag bevételéből származó adó nem ártana, ha vmilyen módon mégis csak visszakerülne az államkasszába. Mert a cégbe még a csirkevész alatt is MILLIÁRDOKAT pumpáltak soron kívül. (Publikus adatok.) Aztán valahogy a csirkevésszel együtt a nagy-nagy pénzek sorsa is elfelejtődött. Vajon hány szívkatétert vagy defibrillátort lehetett volna venni ilyen horribilis összegből?

 • trieszti
  2009-11-11 19:33
  Előzmény: Fedap

  Ágnes nagymama olvassa, hallgassa a WHO véleményét. Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé. Mi a franc köze van itt az oltáshoz, hogy ki keres vele. Viszont ezek a támadások magát az oltást (a bevált megelőzési módot!) kezdik ki, tisztán politikai alapon. És mögötte ott a sárga irigység, és annak bizonygatása, hogy mi vagyunk az igazak. Szerintem meg egy nemzetközi gazdaságban, amíg nem hoznak nemzetközi egyezményeket ellene, lehet más országokban céget alapítani. Ez van. Adót csalni tisztességtelen. De a külföldi cégalapításról miért gondolják, hogy adócsalók, hiszen ha itt tevékenykedik, arra a magyar tv-ek vonatkoznak. El kell olvasni.

 • Fedap
  2009-11-11 13:51
  Előzmény: Qkac

  Amíg a hivatalos előállító az OKI volt, fel sem merültek ezek a kérdések. Érdekes, nem?

 • Fedap
  2009-11-11 13:49
  Előzmény: trieszti

  Ha valaki tisztességes munkával, tisztességes, adózott jövedelemre tesz szert, akkor miért bújkál a nyilvánosság elől?? Milyen logikus, szakmai érv indokolja egy stratégiai fontosságú oltóanyagtermelő cég CIPRUSI bejegyzését? Ezt nem irigységből kérdezem, csupán nem szeretem a kettős mércét. Amúgy, a cég tulajdonosainak mennyi szellemi tőkéje fekszik az egészben...?

 • trieszti
  2009-11-11 09:07
  Előzmény: Qkac

  a magyarok legerősebb motivációja az irigység, ez munkál itt is: "hamán mi nem tuttuk kitanálni, legaálább árcsunk nekik" - a barmai nem veszik észre, hogy saját népüknek ártanak a legtöbbet - siralmas :(((

 • Qkac
  2009-11-11 07:14
  Előzmény: Fedap

  Én nagyon jól tudom. Csak azt nem értem, ha eddig senki nem támadta ezt a céget, pedig a hagyományos influenza elleni vakcinát évek óta ők állítják elő, akkor most mi a fene történt. Szerintem ez is a politika része.

 • benefit
  2009-11-10 19:18
  Előzmény: trieszti

  Én se nyugszom bele, hogy ő a szakszervezet vezetője: KILÉPTEM SOK TÁRSAMMAL EGYÜTT

 • trieszti
  2009-11-10 18:31

  kisszerűséggel az agyi zokniság megtiszteltető címért, lehet küzdeni :)