hirdetés
 • bala
  2009-11-16 09:19
  Előzmény: Qkac

  Legyél tisztában pár dologgal: orvosnak "kutya kötelessége" mérlegelés nélkül dolgozni egy szituációban van, ez az elsősegélynyújtás. De ez bárkire vonatkozik. Az orvosi munka során pedig tudása/tapasztalata/protokollok stb alapján DÖNT a kezelésről. Nem pedig utasításokat hajt végre ész nélkül, ahogy Te szeretnéd elképzelni.

 • bala
  2009-11-16 09:12
  Előzmény: monte

  Nincs igazad. Az orvos nem arra esküdött, hogy bármit megcsinál, amit a beteg kér (az orvosi esküt is el kellene már felejteni annak, akinek fogalma sincs, mit tartalmaz). Az önkormányzattal kötött szerződésben sincs benne, hogy az ök-nak bármilyen beleszólása lenne szakmai döntésekben. Az orvos joga megválasztani a gyógykezelés módját, és joga van nem alkalmazni olyan kezelést vagy gyógymódot (pl. Fluval P oltást), amelynek hatásosságában nem hisz. Szabad orvosválasztás van, ha a beteg nem ért egyet az orvosa ez irányú szakmai döntésével, keres másikat és kész.

 • monte
  2009-11-11 07:34
  Előzmény: Qkac

  Teljesen igaz! Micsoda káosz lenne itt (vagy inkább: fokozódna a káosz), ha az orvos eldönthetné, kit olt és kit nem! Az orvos esküt tett, a többi szolgáltató pedig nem. Az orvos, ha vállalkozó, az önkormányzattal szerződött és abban biztosan szerepel az egész lakosság ellátásának vállalása és nem szerepel az, hogy szimpátia alapján lát el, vagy nem lát el embereket.

 • Qkac
  2009-11-11 07:07
  Előzmény: Fedap

  A kontraindikáció persze más dolog, de egyébként kutya kötelessége oltani!

 • kergy
  2009-11-11 05:44
  Előzmény: Qkac

  A szolgáltató dönti el, hogy kinek szolgáltat és mennyiért, ugye? Kedves Qkac, a Qkac sem vezethető be minden örömlányba annak beleegyezése nélkül! Miért pont az orvosoknak kellene eltűrniük a megerőszakoltatást - csak azért mert egyedül ők nyújtják a szolgáltatást? Miért nem gondol ebben az esetben is a Qkac "önkielégítésére", saját felelősségére?

 • Fedap
  2009-11-10 18:41
  Előzmény: Qkac

  Én azt gondolom, hogy legyen az orvosnak szíve joga eldönteni, hogy vállalja-e vagy sem az oltás beadását. Ha már a páciens élhet a szabad döntés jogával. De ha mindenki okosabb az orvosoknál, hát adják be maguknak az okoskodók. Az inzulint vagy a heparint is maguknak adják be az érintettek. Egyszerhasználatos, öninjekciózó szettben kéne árulni a területileg illetékes benzinkutaknál. De lehet, hogy a kútkezelők is szívesen segítenének a szúrásban - pusztán a liberalizmus jegyében. :)

 • Qkac
  2009-11-10 10:58

  A kedves doktorok ebben az esetben egyszerűen szolgáltatást nyújtanak pénzért! Tehát ne okoskodjanak, hanem oltsanak!