hirdetés
 • monte
  2009-12-03 14:54
  Előzmény: lótetű

  Sajnálom, hogy Ön az egyenes beszédet arroganciának tekinti. Hétköznapi ember olvasatában ez egyáltalán nem tartalmazott arroganciát, csak nem tud mást írni, nem tud másként reagálni.

 • lótetű
  2009-12-02 19:56
  Előzmény: monte

  Véleményem szerint én tisztelettudóan írtam Önnek, így nem tartom ildomosnak, sem jogosnak a felém irányuló arroganciát.

 • monte
  2009-11-30 11:07
  Előzmény: lótetű

  Magyarul: az új módi szerint "csakazértis" másról beszél Ön, mint ami a téma. Hát csak tegye, ha más eszköze nincs.

 • lótetű
  2009-11-28 13:17
  Előzmény: monte

  Tisztelt "monte"! Elnézését kérem, hogy az utolsó mondatban figyelmetlen voltam. A "polyo-like disease" a járványos gyermekbénuláshoz minden tekintetben hasonló betegség, de nem az a bizonyos enterovírus okozza, a Guillain Barré pedíg egy felfelé terjedő bénulással jellemzett kórkép.

 • lótetű
  2009-11-28 13:10
  Előzmény: monte

  Tisztelt "monte"! Figyelembe véve, hogy a hozzászólók éppen az oltás/nem oltás kérdésénél ragadtak meg, én is erre reflektáltam bármilyen politikai indíttatás nélkül (ez a vírusokat amúgy sem érdekli). Tekintettel arra, hogy ezesetben a védőoltás nem kötelező, mindenkinek szíve-joga, hogy hogyan dönt, én nem óhajtok senkit, semmilyen irányban befolyásolni, nem is ez a feladatom, de elengedhetetlennek tartom a az emberek megfelelő tájékoztatását az előny/kockázat mérlegeléséhez. Magamról, mint magánember döntök, saját belátásom,ismereteim szerint. A nagyfokú és gyors változékonyság említésekor kifejezetten az influenza víruscsaládra jellemző sajátságként írtam, és nem annak egyetlen fajtájára utaltam. Az Ön által felsorolt egyéb megbetegedések kórókozói nem bírnak ilyen gyorsasággal, de azért gondoljunk a "polyo-like disease"-ért, Guillain-Barré betegségért felelőssé tehető számtalan kórokozóra, sőt oltóanyagra is.

 • monte
  2009-11-28 10:45
  Előzmény: lótetű

  Ha már ennyire az olttassunk, vagy ne olttassunk témánál ragad meg és mindenáron kétséget akar kelteni az oltás kérdésében, mondja meg nekem, mint egyszerű polgárnak, aki nem orvos, de logikusan szokott gondolkodni a végzettsége miatt is, hogy a szezonális influenza, vagy a gyermekparalízis, vagy a tífusz, stb. oltásnál nem fordulhat elő, hogy nem elég hatásos, mert közben mutálódik a vírus? Miért pontosan a H1N1-nél fordul ez elő Ön szerint? Nem arról van szó, hogy a véleményében politikai indítékok játszanak szerepet? Készséggel elismerem, hogy nem így van, ha megfelel az előző kérdésemre. N

 • monte
  2009-11-28 10:37
  Előzmény: lótetű

  Igen Tisztelt Doktor Úr! Ebben a cikkben NEM ARRÓL VOLT SZÓ, hogy olttassunk, vagy ne olttassunk!!!!! Nem veszi észre Ön sem??!!!! Ebben az országban mindenki másról beszél, mint ami a téma??? Mit szórnak a levegőbe, hogy senki nem marad meg a tárgynál?? És hiába, hiába írja az ember, hogy itt a SZERVEZÉSRŐL folyna a diskurzus, fel sem fogják.

 • lótetű
  2009-11-27 17:18

  Már régóta nem szóltam hozzá semmihez, csak csendesen figyeltem. Eközben (bár neurologus vagyok) számtalan betegem kérdezte meg, hogy beolttassa-e magát az új influenza vírus ellen. Mivel már azt is megtorolják, ha valaki az "oltás" ellen tesz bármilyen kijelentést, azt szoktam csak válaszolni, hogy én nem veszem igénybe, valamint azt mondom el, hogy e vírus okozta betegség megjelenéséig a lappangási idő 10 nap, a védőoltással a védettség gyermekeknék és fiataloknál 10, a többi korcsoportnál 14 nap alatt fejlődik ki- számoljon és döntsön a beteg. A halálozási ráták hangsúlyozását hatásvadászatnak tartom -nem szól arról, hogy az adott beteg milyen egyéb, súlyos, vagy gyógyíthatatlan, immunitását jelentősen gyengítő betegségben szenvedett. Véleményem szerint ez igen jó módszer a pánikkeltésre. Mindez jó üzlet valakiknek, nagy probléma viszont azoknak, akik pontosan tudják, hogy a vírus "coat"-ján végbemenő aprócska és igen gyors változás mit eredményezhet. Szerintem a védekezésre még mindíg az alapszabály: a tömeg kerülése, friss levegő, sok C vitamin, papírzsebkendő egyszeri használattal,zsebkendőbe tüsszentés, gyakori kézmosás, mások megfertőzésének elkerülése.

 • monte
  2009-11-27 12:53
  Előzmény: Évica

  Teljesen reménytelen, hogy valaki arról beszéljen, amiről ez a cikk szól. Nem tudom, mi van az ország lakosságával. Ez a cikk arról szól, hogy tehette volna a szaktárca jobban a dolgát a H1N1 oltás megszervezésekor. Magam is a tárgyhoz szóltam hozzá, de Önök egészen más, teljesen elvont és a tárgytól eltérő dolgokról elmélkedtek. Tudomásul kell vennem, hogy bármiről legyen szó, mindenkinek ugyanaz jut az eszébe, méghozzá olyan dolog, aminek magához a járványhoz és a védekezés jó megszervezéséhez SEMMI KÖZE!! Mi van Önökkel?

 • Évica
  2009-11-27 08:06
  Előzmény: Qkac

  Talán ezért alternatív, hogy az ilyen ördög tudati világba csusszantak, mint ön ne jussanak hozzá. 1999-ben még csalódott voltam, amiért nem finanszíroz az OEP, pedig azt hazudták. Ma már örülök neki. Mivel a rendes becsületes orvosokkal így is együtt tudok működni, az aki 10 év után is azon a szinten van, hogy nem képes az együttműködésre, nos, ők kimaradnak egy élményből. Kukac Úrnak javaslom(ingyen!)amikor valaki bővebben beszél a tudati világokról, bátran hallgassa meg! Informálódjon ez ügyben, mivel ez egy betegség, amiben szenved. Sajnos nincs egyedül.