hirdetés
 • uj
  2009-12-28 21:55
  Előzmény: monte

  nem mentség a helyesírási hiba de talán a mondanivaló fontossabb mint a szépség hibával csomagolt tartalom? Mit mondanál ha rossz helyesírással közölném veled például száz dollárt szeretnék küldeni neked sasszemed Árgus ugrakész jutalmaként add meg a címedet? Megfeddnél és vissza utasítanád mondván ismételjem meg hiba nélkül? Magyar születésü vagyok külföldön élve és bár ápolom anyanyelvemet mégis sokat romlott a helyes írásom mivel ritkán van alkalman gyakorolni. Nem rossz indulatú a megjegyzésed és nem is fogom felvágni az ereimet ezért. Sajnos nincs helyesírási ellenőrző programom amivel ki tudnám védei a hibás szövegemet. Küldjél nekem egyet megköszönöm azzal elértél sokkal többet velem. A legjobbakat! uj.

 • monte
  2009-11-30 10:54
  Előzmény: uj

  Azt hiszem, értem, miről beszél és egyet is lehet vele érteni. De: nagyon kérem, hogy legközelebb a kisebb szót így írja, ahogy én most leírtam és a saját szót se írja ly-nal! Megköszönném, mert akkor sokkal hitelesebb lenne, amit ír. Bár lehet, hogy külföldi Ön. Akkor bocsánat!

 • uj
  2009-11-27 23:28

  A társadalom sajnos még tökéletlen mértékben és módon tudja csak legjobb szándékkal is kivitelezni többek között a gyógyászati, igazságszolgálltatási, nevelési, közbiztonsági, élelmiszer és egyéb témákat. Gyógyászat terén két aggasztó tény merül fel: az influenza friss ügye és az allopatikus gyógyászat domináló szerepe. Az Ukrán felmérés jól jellemezte a szélsőségeket. A tudatlanság, hiszékenység, tömeg hisztéria, a sarlatánok két fajtájámak: az őszinte önmagát meggyőző de téves, és a cinikus, kapzsi aki tudja mit tesz helytelen ügyködésének átkát szenvedjük. Utópisztikusnak hangzik ha mondom és várhatóan leszek lehurrogva őszinte, törődő egyénektől is akik nem tudnak a kereten kívűl gondolkozni jelenleg. A védőoltások valódi álldozatainak számát nem tudtam még megtalálni. A lehazudott megnyugtató szándékú mérték nem a legjobb mégsem. Az orvosok és a lakosság aránya, az orvosképzés a gyógyszeripar kezében van, a kiegészítő alternatív, párhuzamos gyógyító erőfeszítés összefogásának a hiánya és az ellenségeskedés helyette, a propaganda elnyomva azokat a klinikai felméréseket amik jóval előbb ugyan abban a presztizses orvosi magazinokban voltak leközölve ami napjainkban ellenkező és kapzsiság-vezette, avagy önteltség és tudatlanság-vezérelte dominálja. A korábbi tanulmányok nincsenek megdöntve csupán mellőzve vannak. Tanulmányaim során: a követelmény, hogy az eddig tudott tényeket és adatokat figyelembe kell venni mikor valaki újabb kutatást kezd ez előfeltétel. Egy kaptafára húzott gyógymódok és gyógyszerek az egyéni szervezetek különbségét hanyagolva már is sok bajnak az okozója. Az álltalánosíthatóság csak kisseb mértékben jogos mint teszik. A statisztikai gimnasztika szemfényvesztő módon értékeli a gyógyszerek hatékonyságát túlbecsülve a valóságot a relatív reszkír % használatával ami impresszív és az FDA-nak is bekötik vele a szemét, míg az igaz statisztikai kép az abszolút reszkír % nagyon szegényes különbséget jelent sokszor mind a veszélyt, mind a hatást illetően a populációban. A jóváhagyást az előbbi statisztikai adatra alapítva adják meg.- Több orvos kellene tisztességessen megfizetve kisseb számú pácienseket kezelve mélyebben velük. Ennek akadályában az illetékes erre hivatott személyek tudatlansága vagy korrupciója áll. A gyógyszeripar nagyob része haszon-irányzatú, bár vannak etikus vállalatok közöttük szerencsére. Mit tegyen most a beteg? Akinek körülményei megengedik, ismeretet kell szerezzen salyát érdekében és orvosával együtt tevékenykedni. Az orvos bár holtig tanúl nem tudhat mindent és nem lehet naprakész sem. Segítenünk kell azokat is akik nem tudják salyát érdeküket képviselni bármi okból kifolyólag. Én nem csupán papolok erről hanem bepiszkítom a kezem ennek gyakorlásával természetessen ingyen. Követelni kell a változást és megközelíteni az utópisztikus állapotot mielőbb amennyire csak lehet!