hirdetés
 • Qkac
  2009-12-02 09:43
  Előzmény: Fedap

  Nem kell olyan messzire ("adóparadicsom") menni, sajnos kis hazánkban sikk az adócsalás!

 • Fedap
  2009-12-01 21:06
  Előzmény: Qkac

  Nem hinném, hogy a többség állat lenne. És azt sem, hogy pont ebbe fog belehalni. A madárinfluenzával mi is volt a helyzet? Az adóparadicsomokban dagonyázó kedves honfitársaink be nem fizetett adóiból vajon hány életmentő berendezést vagy gyógyszert lehetne venni? Ezt kéne már végre felfognia. Egyébként, ha egy gyógyszer vagy oltóanyag előállítása egy ország számára stratégiai fontosságú, akkor azt törvényes keretek között akár az országgyűlés is támogathatná pl. adókedvezményekkel. Az offshore lényege viszont abban áll, hogy a cégtulajok anonim módon, adózatlanul bármekkora összeget zsebre vághatnak. Na látja, ez a tömény undort keltő dolog, miközben a (mű)válságról sápítoznak.

 • tiger
  2009-12-01 19:49
  Előzmény: Qkac

  Ez az influenza sem súlyosabb a többinél. Egy beteg ebbe is belehal, ahogy pl egy náthába is..

 • Qkac
  2009-12-01 14:50
  Előzmény: Fedap

  Akinek nem tetszik, hogy offshore cég gyártja a vakciát, annak nem kell beadatnia! Válassza inkább a nemes halált! Erről ennyit! Nagy az Isten állatkertje...

 • Fedap
  2009-12-01 01:22
  Előzmény: apa01

  Nyilván egy vakcina nem lesz biztonságosabb akkor, ha kiderül, hogy kik söprik be utána a busás hasznot. Szerintem itt elsősorban nem a vakcina biztonságosságát kérdőjelezik legtöbben meg. Az offshore szó a bérből és fizetésből élő, igavonó átlagpolgárból elemi undort, tömény hányingert vált ki. Ez áll a nagyfokú elutasítás mögött, nem más. A hiteltelen klientúra eljátszotta az utolsó kártyáit is a köznép köreiben. Miért pont azt higgyék el az emberek a naponta rájuk zúdított hazugság-halmazból, hogy valódi járvány van és nem valami haszontalan dolgot akarnak rájuk tukmálni?

 • apa01
  2009-11-30 20:08

  Azt írja az újság, hogy "..okkal várhatjuk el, hogy ne rejtőzködjenek az Omninvest tulajdonosai, hiszen ők garantálhatnák a kormány által megrendelt hatmillió ampulla H1N1-vírus elleni vakcina biztonságosságát." Nos, megértem a MH és a mögötte lévők kíváncsiságát, én is olthatalan vágyat érzek megtudni néhány ügyben (kaya Ibrahim ha-ha) a mögöttes kedvezményezetteket, de azt nagyon nem gondolom, hogy vakcina a tulajdonos ismertségétől (hacsak nem a H1N1 az) biztonságosabb , vagy kártékonyabb lesz. Azt viszont gondolom, hogy ez a fajta permanensé vált, aljas zavarkeltés csökkenti a biztonságunkat. Abba kéne már hagyni, legalább közérdekből!!