hirdetés
 • bala
  2009-12-09 11:05
  Előzmény: Qkac

  Ebben igaza van. Más kérdés, mennyire járna jól az ország lakossága, ha az orvosok hirtelen tömegével hagynák el a pályát, és mennének külföldre vagy gyógyszercégekhez. Én örömmel látnék egy ilyen szituációt, pár tucat ellátás nélkül maradt beteg halála után talán a politikusok és a közvélemény szemében is helyreállna az értékrend.

 • Qkac
  2009-12-09 10:43
  Előzmény: bala

  Ha viszont nem hivatás, akkor pláne nem kell a sanyarú bérekre (persze jótékonyan elfeledkezve a hálapénzről) hivatkozni; elvégre nem kötelező ezt a pályát válsztani, lehet jobban "fizetőt" is keresni!

 • bala
  2009-12-08 21:07
  Előzmény: Qkac

  Ön szokta írni, hogy az orvos ne viselkedjen úgy, mintha felsőbbrendű lenne, mert ugyanolyan ember, mint bárki más. Egyet is értünk ebben. Ha iparüzési adót kell fizetni, ugyanolyan szakma, mint bármelyik másik, ha a munkánk után felelősséget kell vállalni, szintén. Ez így van jól. De akkor senki ne hivatkozzon arra, hogy ez egy hivatás.

 • monte
  2009-12-04 09:57
  Előzmény: Fedap

  A családi pótlék négy évig tartó befagyasztásáról nem írt! Pedig akkor is nélkülözött sok gyermek.

 • monte
  2009-12-04 09:55
  Előzmény: Fedap

  Ön is nagyon jól tudhatná már a halálesetek óta, hogy az oltás nem \\\"pártunk és kormányunk\\\" számára fontos!!Egyébként a FIDESZ kormánynak is az Omninveszttel volt szerződése. De mit érdekel bárkit is, hogy ki gyártja a vakcinát, ha jó.

 • Qkac
  2009-12-04 08:43
  Előzmény: bala

  Ön egyszerűen szakmaként kezel egy hivatást! Talán kereskedőnek kellett volna mennie!

 • monte
  2009-12-04 07:41
  Előzmény: bala

  Ez egy publikus fórum. Nem igeosztóké. Egy közönséges diplomásnak, aki nem orvos, lehet véleménye a saját gyermeke ellátásáról. Világosan megírtam, hogy a gyermekorvos x időre ígérte saját magától, hogy jön, aztán nem jött és kiderült, hogy külföldre távozott hónapokra. De Önnel nem vitatkozom. Már megszoktam, hogy manapság a szolgáltatók diktálnak és az igénybe vevők pedig alázatosan alkalmazkodnak. Így van ez minden szolgáltatónál, miért ne lenne az orvosoknál is így. Egyébként ha egy orvos egy súlyos betegnél indokoltnak látja, hogy másnap is elmenjen hozzá, akkor legalább szóljon a kollégájának, hogy menjen ki ő. Vagy nem? Higyje el, a beteget egyáltalán nem érdekli az, hogy az orvos mettől meddig dolgozik és mennyit, nem is érdekelheti. Azért nem halhatnak meg emberek, mert az orvosnak akkor jut eszébe, hogy ő sokat dolgozik, mikor a legnagyobb szükség lenne rá. Más: hogy én mihez értek és mihez nem, azt Ön ne állapítsa meg! Ha a gyermekem 40 fokos lázban van és nem jön az orvos, hát, ahhoz igazán én értek és nem Ön!!!!!!! És nem érdekel, mennyi fejpénzt kap az orvos, mert nekem természetesen a családtagom a fontos.

 • bala
  2009-12-03 23:41
  Előzmény: Qkac

  Amennyiben kötelező, a szakmai protokollokban szereplő oltásról van szó, igen. Pl. ha valaki rozsdás szögbe lép, és az orvos nem hajlandó a tetanus elleni oltást beadni, a beteg tetanusban meghal, az orvos a felelős. De fordítva, a beteg a felelős, ha nem engedi beoltatni magát. Csak itt nem erről van szó. Ez egy szabadon választható oltás, nem kötelező, innentől mind a beteg, mind az oltó orvos mérlegelhet, saját egyéni, szakmai meggyőződése szerint.

 • bala
  2009-12-03 23:29
  Előzmény: monte

  Még valami. Amíg egy másik orvos ki nem kéri a gyereke kártyáját, addig az előző orvosa jogosan kapja utána a "fejpénzt". Mind a 160 Ft-ot havonta.

 • bala
  2009-12-03 23:25
  Előzmény: monte

  Arról, hogy egy orvosnak milyen jogai és kötelességei vannak, azt hiszem, felesleges vitatkoznunk, fogalma sincs róla. Szintúgy nem látom értelmét szakmai kérdéseket boncolgatni, ha nem ért hozzá. (Ismét nem értem amúgy, hogy jön a képbe a párt.) Arra lennék kíváncsi, a gyerekéhez munkaidőben nem ment ki az orvos? Az valóban szomorú, ha valaki hétköznap 8 és 16 között, amíg köteles ellátni a hozzá tartozó betegeket, elmegy külföldre.. Ugye így történt, és nem munkaidőn túl várta el, hogy az orvosa a szabadidejét is a Maga gyerekével töltse?