hirdetés
 • bala
  2009-12-15 11:27
  Előzmény: j.szilagyi

  Rángassa bíróság elé, fel fogják menteni. Ismerni kellene a jogszabályokat (pl. Eü. törvény). Már párszor leírtam: itt egy nem kötelező oltásról van szó. A beadhatóságról (amennyiben a beteg kéri) minden esetben KIZÁRÓLAG a beadó orvos dönt. És felel az esetleges szövődményekért (szemben a kötelező oltásokkal, ahol az állam a felelős). És a beadhatóságnak feltétele egyebek közt az is, hogy az orvos meg legyen győződve a vakcina hatásosságáról és ártalmatlanságáról. Magyarul, egy lázas gyereknek ugyanúgy nem szabad beadni az oltást (hiába kéri a szülő), mint ahogy nem kötelező akkor sem, ha az orvos úgy véli, árt vagy nem használ vele. Ha valaki ki akarja vetetni a manduláját, mert szerinte ez a helyes gyógymód, és nem a fül-orr-gégész által javasolt konzervatív kezelés, attól még a fül-orr-gégész nem köteles megoperálni. Még egyszer mondom, szabad orvosválsztás van, mindenki talál olyan orvost, akitől megkapja az oltást, de a beadásra kötelezni egy orvost sem lehet. Tegye az állam az oltást kötelezővé, akkor igen. De akkor a felelősséget is az államnak kell vállalnia, arra pedig valamiért nem nagyon hajlandóak, bármilyen szép és jó is ez a vakcina.

 • nera0404
  2009-12-13 19:22
  Előzmény: monte

  Igenis van joga minden embernek hogy hozzájusson a megfelelő védelemhez.Sajnos mint mindenbe , ebbe is beleviszik a politikát.A háziorvos inkább abban döntsön hogy a hozzáfordulóhoz minél hamarabb mentőt hívjon ha indokolt.Inkább a kórházi orvos mondja ki azt hogy nem kell a kórházban benn maradni, mint hogy indokolatlanul meghaljon valaki, aki megmenthető lett volna ha időben szakorvos kezébe kerül.

 • dera999
  2009-12-04 17:08
  Előzmény: j.szilagyi

  A dolog azért sántít. Egy öt éves gyereknek nem kell felírni az oltást, mert ingyenesen jár neki, csak alá kell írni a szülőnek, hogy kéri az oltást.Ha pedig az orvos véleményét kérik, akkor ő a véleményét elmondja (legjobb tudása szerint), a szülő pedig dönt. Az öt éves gyereknek az óvodában is felajánlották az oltást, ott is megkaphatta volna. Ha egy szülő kéri a gyermek számára az oltást, akkor meg is kapja. De az orvosok háta elég széles.

 • j.szilagyi
  2009-12-03 15:05

  Két napja is beszéltem egy eü-s kolleganővel, ő mesélte, hogy az 5 éves kislánya azért nem kapta meg a H1N1 elleni vakcinát, mert a gyerekorvosuk nem ajánlja és nem hajlandó felírni nekik .... én bíróság elé rángatnám az ilyet.

 • monte
  2009-12-03 14:59
  Előzmény: nera0404

  Nagyon igaza van. Nézze meg a fórum másik cikkéhez a hozzászólásokat, még most is azt írja valaki, hogy a háziorvosnak joga van eldönteni a kezelést és ha nem akar, nem ad védőoltást. Hát ez eléggé el nem ítélhető, tarthatatlan álláspont. Szerinte a betegnek nincs joga hozzájutni a védelemhez, ha a háziorvosa nem akarja. Tehát a háziorvos uralkodik élet és halál felett. Mit szól ehhez? Mert én mélységesen fel vagyok háborodva.

 • nera0404
  2009-12-02 14:33

  Mikor vonják már felelősségre azokat akik állandóan ellen kampányt folytatnak?Most kellene kiállni mellet döngetve:na ugye megmondtam? Sajnos a meghalt emberek nagy része azért halt meg mert elhitte hogy az oltás ártani fog.Pedig nem.Most kell a felelősőket megkeresni, magyarázzák meg a családoknak akik elvesztették hozzátartozójukat.Mint tudjuk beszélni nagyon tudnak, anélkül hogy meggyőződnének a mondandójuk valódiságáról