hirdetés
 • Fedap
  2009-12-07 22:19
  Előzmény: drpetroczi

  Úgy érzem, az Ön véleménye állhat a legközelebb a valósághoz...

 • drpetroczi
  2009-12-07 11:08
  Előzmény: rudasm

  Rudas drnő sajnos összekeveri a Pneumococcus és a Yersinia pestis fertőzést. Előbbi leggyakrabban 2 év alatt és 60 felett fenyegeti az emberek életét, penicillinnel jól kezelhető, de kezelés nélkül is sokszor átvészelhető. Utóbbi bárkit biztosan megöl, ha 72 órán belül nem kezdik el az antibiotikum (például doxycyclin) adását. A Yersinia nem szorul az előzetes influenza immunitás gyengítő hatására, nem társfertőzésként jelentkezik. A különbséget Ukrajnában halottak tucatjai igazolják. Nem véletlenül zártak le két ukrán-szlovák határátkelő helyet.... Petróczi dr.

 • monte
  2009-12-07 10:25
  Előzmény: rudasm

  Ilyen szakszerű és érthető tájékoztatást kellene közzé tenni minden lehető helyen és minél többször!!!

 • rudasm
  2009-12-07 08:27
  Előzmény: drpetroczi

  Kedves nem orvos Dr.! A virus elsődlegesen és leggyakrabban a légutak hámsejtjeit támadja meg.A virus legyőzése egy fogékony emberben a megtámadott sejtek pusztulásával jár.Minél nagyobb mértékü ez a pusztulás,annál bizonytalanabb a kimenetel. Ha a szervezet mégis sikeresen tuljut az első csatán ,sokszor jön egy második felvonás. Ez leggyakrabban bakteriális felülfertőződés, ami nem véletlenül elsősorban a védekezésre képtelen légutak felől támad.Ez az ÖN által emlegetett "tüdőpestis" legtöbbször pneumococcus okozta tüdőgyulladás. A H1N1 virussal a ma élő emberek nagy többsége még nem találkozott, aki igen az is csak a "rokonával".Ezért szinte mindenki -különböző okoknál fogva,különböző mértékben- fogékony rá.A fertőződés kimenetele az egyes embereknél az eddigi tapasztalatok alapján esetleg megjósolható,de ez csak a statisztikán alapuló "jóslás" Hogyan hat a védőoltás ? A szervezet számára ismertté teszi a kórokozót,annak fogadására felkésziti, még mielőtt az találkozna vele. Ennek eredményeképpen a behatoló virus a szervezetben nem, vagy csak csekély mértékben képes szaporodni,lényegesen kisebb pusztulást hagyva maga után. Természetesen a "felkészülés" időigényes folyamat ,jelen esetben kb az oltás után 10-14 nap után várható az optimális hatás. Az oltás utáni védettség kialakulása nagyon sok tényezőtől függ. Valóban előfordulhat, hogy a védőoltás ellenére valaki mégis megbetegszik ,a betegség kimenetelét azonban egyértelműen pozitiv irányban befolyásolja az adott személy esetleg csekélyebb fokú védettsége is. Dr Rudas Magdolna Csecsemő és Gyermekgyógyász szakorvos

 • clar
  2009-12-06 22:15
  Előzmény: drpetroczi

  Influenza még szövődmény esetén sem járt olyan súlyos tünetekkel,hogy lélegeztetőgépre került volna a beteg.Állítólag a H1N1 fertőzés enyhébb lefolyású, mint a szezonális influenza.A súlyos tünetek arra utalnak, hogy ez nem H1N1,esetleg egy agresszívebb mutánsa lehet.Ukrajnában teljes a hírzárlat, de valóban tüdőpestist emlegetnek.

 • zoli23
  2009-12-06 19:36
  Előzmény: drpetroczi

  Több alkalommal hallottam ,hogy lázas beteg lett a beoltott az oltástól. Nem lehetséges ,hogy ezek a fertőzések nem egy fertőzés következményei hanem az oltás szövödményei.

 • drpetroczi
  2009-12-06 18:10

  Egyre többfelöl hallom, hogy elért hozzánk a számos halálos áldozatot követelő ukrajnai tüdőpestis. Ez magyarázza, hogy miért nem véd az influenza oltás, s hogy miért van ennyi gépi lélegeztetésre szoruló beteg. Eddig influenzától nem kerültek intenzív osztályra a betegek! A főnökség mikor fogja ezt bevallani? Petróczi dr.