hirdetés
  • Szoror
    2009-12-20 08:55

    Sajnos a reklámok is sokat ártanak. A tej fogyasztást is át kéne gondolni,főleg allergiák és asztma esetén. A pasztörizálással meg változtatott tej fehérje és tejcukor arány a felszívódásban okoz gondot, a tej genny arányain kívül probléma még hogy a benne lévő kalcium felszívódás nehezített az által ,hogy a vért savassá teszi. A felvágottakban alkalmazott víz megkötök ,vajon mit csinálnak a szervezettel ,ha bekerülnek.? Megkötik a vizet? A sertés tápba kevert pajzsmirigyhormonnak az a szerepe hogy a hízási fázisban lecsökkentse a pajzsmirigy aktivitást. A súly növekedéssel egyre kevesebbé váló pajzsmirigyhormon hatására aztán hízik mint a disznó! Az ember pedig elfogyasztja ezt a disznót, és a benne lévő pajzsmirigy hormon hatására hízik ,mint a disznó?

  • uj
    2009-12-13 23:20

    a cikk 5. bekezdésében agyermekek számára nagyobb arányban kell az egészséges zsíradékoknak szerepelni ez nincs kidomborítva. Az álltalános táplálkozási piramis a szénhidrátok alapzatán nyugszik még mindig. Ezt mérsékelni kell és a zöldségeket fokozni inkább. Zöldségek is tartalmaznak szénhidrátokat. Friss gyümölcsök szintén de a juicokat mellőzni kell csak néha inni, mert túl sok a cukor tartalom. A 6. paragrafus a margarint és műzlit illetően egészségtelen alternatívát javasol. A 10. pragrafus az étolajokat és margarinokat részesíti előnyben nem választva ki az organikus hidegen préselt oliva olajat a többítől az állatizsírok rovására. Ez sem naprakész. Szélessebb és mélyebb kutatást igényel a téma. Az étolajok reklámozása az utóbbi 60 évben és az állati zsiradékok szanálása felfele ívelő betegségeket eredményezett mint a szélütés és szívroham. A margarinok és az étolajok kevés kivétellel mind gyulladást provokáló omega 6 zsírsavak ami a fenti és egyéb betegségekkel okozott és okoz kárt az egészségünkben. Az omega 3 hosszu láncu szírsavak szegényessége a diétánkban és a kettőnek aránya drasztikussan silány az allattomos érfali gyulladásokat nincs elég belőle kiegyensúlyozni, mérsékelni normális szintre. Mindkét zsírsav fontos az immun rendszerünk számára de nem ily rossz egyensúlyban. A koleszterin hisztéria sok álldozatot követel és az állati zsírok amiknak bősége azelőtt messze alatta volt a napjainkban dühöngő kórnak. Kész röhely a "finomított" étolajok megtizedelnek bennünket a margarinokkal együtt! em az állati zsírral mint olyan van a baj hanem annak szennyezett minősége. A modern állat tenyésztés és földművelés tönkre teszi a termőföldet és a karámba, ketrecbe zárt állatok tápja is szemét és egészségtelen. Az antibiotikumok és hormonok használata a hízlalás/növekedési erőltetéssel a többi szennyezéssel nagyrész a sziradékukban rakódik le. A hazúgság, tudatlanság és naivitás elegye dívik és hülyítenek bennünket! A 17. paragrafus még fokozza a vérnyomásomat: fiús és nőies sztereotipikus ösztönzés maradi.fiúknaqk is és lányoknak is fontos megtudni védeni magukat. Ezt a részét a cikknek valószínüleg egy dédnagymama írta kinél az óra megállt 90 évvel ezelőtt. fiúk lányok miért ne választanák sportot ami érdekli őket és adottságuk is van rá? Ballet csak nőké legyen? Fudball meg csak fiuké? Micsoda badarság! A cikk többi része normális és hasznos információ.