hirdetés
 • Fedap
  2010-01-06 19:48
  Előzmény: bala

  Ha az ember nem veszi igénybe mondjuk a TB-szolgáltatásait, akkor is fizet. De különféle biztosításokat is fizetünk akkor is, ha nem történik káresemény. Én azt gondolom, hogy egy orvosnál is természetes és jogos, hogy legyen egyfajta 'rendelkezésre állási díj'.

 • bala
  2009-12-25 10:33
  Előzmény: Qkac

  Valóban munka nélkül teszi zsebbe a havi bruttó 160 ft-ot, ha nem jön a beteg. De akkor is ennyit kap, ha a beteget hetente többször vizsgálja, kezeli. Ezért ostobaság ezt a pénzt visszakövetelni. Vagy akkor fizessék teljesítményarányosan a háziorvost, tényleg csak az elvégzett beavatkozások után. Csak úgy nagyságrendekkel többe kerülne a rendszer. A mostani szisztémában akkor is havi 160 ft-ot kap az orvos, ha egyszer sem látja a betegét, akkor is, ha tízszer.

 • adatvedelem
  2009-12-23 19:54
  Előzmény: Qkac

  Esetleg érdemes lenne itt közzétenni, gogy hányféle helyre mit jelent rólam a háziorvos, teszem azt mi minden található az ún. B300-as jelentésben. És ezen kívül még hány helyre küldi el az orvos a felírt receptek adatait, a szűrővizsgálatok adatait stb.

 • Qkac
  2009-12-23 13:20
  Előzmény: adatvedelem

  A hozzászólás első részével egyetértek. Ha erre sem hajlandó a doki, akkor bizony fizessen, hiszen munka nélküli pézt tesz zsebre! Az NBH-s megjegyzés viszont megmosolyogtató!

 • adatvedelem
  2009-12-23 12:05

  Állandóan félreértik és félreértelmezik a vonatkozó jogszabályokat. Az orvosnak az a dolga, hogy évente hívja a hozzá bejelentett pácienseket. A páciens pedig maga dönti el, hogy megy vagy otthon marad. Az orvos akkor fizet, ha nem hívja fel a páciensének a figyelmét az orvosi vizsgálatra. A behívást dokumentálni kell, ha erre sem hajlandó az orvos, hát akkor fizet. Erről egy részletes írás jelent meg a WebDoki-n. Adatvédelmi szempontból a megjelenés egyáltalán nem ajánlott, mert az orvos a páciens állapotáról azonnal részletes jelentést küld a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (ja az OEP-en keresztül). Szóval, sokkal jobb lenne, ha ki-ki magánorvosnál vizsgáltatná meg magát, lehetőleg álnevet használva álbajusszal, afgán menekültnek álcázva magát. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok,