hirdetés
 • todorandrea
  2010-07-14 18:48

  Az emberek többsége tapasztalataim szerint, betegségek miatt orvosi hatásra és törvény kényszere miatt lesz rokkantnyugdijas. A többség önhibáján kivül szervi és egyéb bajok miatt kényszerül száémára instabil és biozonytalan helyzetbe.A kisebb részü \"bliccelők\"csak rontják am közvélemény és az orvosi társadalom véleményét, de a többség tényleg beteg.Ami most történik a rokkantnyugdijazás körül, az nem tisztességes,az orvosi Bizottságok részéről. Sokszor valótlanságot állitva a Bizottság egyes tagjai álláskörükkel visszaélve \"kivágják az ártatlan beteg embereket.\" Ezek az emberek ezáltal hirtelen katasztrófális helyzetben találják magukat. Tehát szerintem nemcsak a csalókkal de a helyzetükkel visszaélőorvosokkal is elkellene bánni.Szerintem kellene egy olyan szervezet,amelyik védené ezeknek az elesett embereknek a jogait és érdekeit.Sokuknak ugyanis se pénze, se kellő jogi tudása sincs ahhoz, hogy megvédje keserves életét.

 • Qkac
  2010-02-04 07:03
  Előzmény: Évica

  Egyetértünk. Számtalan rokkantnyugdíjas szaladgál kis országunban, akik pénzért vették a papírt!

 • Évica
  2010-01-31 19:09
  Előzmény: terry

  Most zárják be a kiskapukat, amikor a fél ország rokkant nyugdíjas? A felülvizsgálat az igen, annak lenne értelme, és az egészségeseket nyilvánítsák adófizető, egészséges emberré, a dokit aki leszázalékolta fizettessék meg.

 • terry
  2010-01-30 10:07

  Nem véletlenül van idézőjelben a támogatás. Ha egy ilyen rehabos programban résztvevő rokkantnyugdíjas megpróbálna talpra állni, azt igyekeznek minden eszközzel megakadályozni. Ha esetleg munkához jut, tisztességes bérezésre nem számíthat, de norma teljesítésre igen. Persze ez nem kerül bele a munkaszerződésébe, csak úgy finoman négyszemközt közlik vele. A munkáltató annyi kedvezményt kap utána, hogy szinte nincs is a dolgozóra költsége. Ezek a foglalkoztatások szinte mindig rövid életűek. De amikor újra a bizottság elé kell állnia, akkor ott szerepel, hogy dolgozott, tehát munkaképes. Az , hogy milyen munkát végzett, az már nem is érdekes, mert így kikerülhet a körből és sikeresen rehabilitálták,PAPÍRON. A másik variáció, hogy átképezhetik. Pl: fizikai munkát végzet és kaphat képzést valamilyen ülő szellemi tevékenységhez. Kaphatna, de nem kap, mert az ezzel köteles foglalkozó intézmény a munkaügyi központ, nem óhajt az ilyen irányú képzések felkutatásával, szervezésével foglalkozni. További nehezítés, hogy a képzőnek akkreditáltnak kell lennie, ami egy jó kis bevételt jelent az államkasszának és az iskolák zöme nem vállalja be. Ha a nyugdíjas van olyan talpraesett és talál egy ilyen számára megfelelő képzést, amivel visszavezethető lenne a munkavállalói piacra, akkor jön a következő fricska. A képző nyújtson be pályázatot a rehabos képzésére. és vagy megfelel,vagy nem. Hogy ezt milyen illetékes dönti el és mi alapján ez rejtély. A legtöbb ilyen képzés a fővárosban érhető el. Aki vidéken él annak ez szinte lehetetlen. Bár támogatás köteles a tanulással járó összes költség (pl éjszakai szállás, távolsági busz költsége). Még sem kap 100%térítést. Miért? Hát ez jó kérdés. Ha valaki tudja erre a választ, sőt az fenti összes buktatóra, akkor szívessen venném ha megosztaná velünk. Kitaláltak egy jó programot a még valamilyen hasznos munkára alkalmas rokkantaknak, akkor miért kell ezt minden eszközzel gátolni. Vagy ez is csak porhintés, hitegetés és becsapás, mint már annyi más ígéret?