hirdetés
 • barci
  2010-02-10 16:18
  Előzmény: Qkac

  Nem tiltakozik az orvostársadalom MINDEN változtatás ellen, csak akkor, ha a változtatás rossz. Azért lehet az a furcsa érzésed, hogy eleve minden változtatás ellen tiltakoznak, mert az elmúlt 8 évben nem volt jó változtatási kísérlet...

 • barci
  2010-02-10 16:14
  Előzmény: j.szilagyi

  Mi az, hogy a nincsből nem lehet adni? Miért nincs? Persze, el lehet fogadni, hogy nincs, ha tényleg nincs, de ha csak rosszul van elosztva? Tényleg csak szerintem aggályos az a kommunikáció, hogy egyeseknek nincs 13. havi fizetés, mert nincs pénz, de az egyenlőbbeknek van 13. havi fizetés, mert mégiscsak keményen dolgoztak, megérdemlik? Hogy milyen pénzek tűnnek el pályázatokon, közbeszerzéseken és végkielégítéseken, arról nem is beszélve...

 • barci
  2010-02-10 16:07
  Előzmény: remix

  Legutóbb akkor hallottam valamiről, hogy lerágott csont, amikor Zuschlag a Terror Háza előtt a zsidókon élcelődött, és a média még három nappal később is erről beszélt. Miért van az, hogy ha egy szoci valami ízléstelen kijelentést tesz, az pillanatokon belül 'lerágott csont' lesz, és hirtelen fontossá válik, hogy egy csomó minden más miatt tiltakozzunk?

 • Qkac
  2010-02-08 15:28
  Előzmény: j.szilagyi

  Teljes mértékben igaza van! Az orvostársadalom egyből tiltakozik - természetesen a betegek érdekeire hivatkozva - mindenféle változás ellen, ami felkavarná a pocsolyát, amiben olyan jól eldagonyáztak eddig!

 • Qkac
  2010-02-08 15:25
  Előzmény: remix

  Az Ön által említett sok dohányos és alkoholista nem csak viszi a pénzt, hanem adó formájában rengeteget be is fizet a közösbe adó formájában! Jó lenne gondolkodni, mielőtt kifröcsögi a nagy igazságot!

 • j.szilagyi
  2010-02-08 11:13

  Doktorok nagyon ellene voltak a szerkezeti átalakításnak - ld többszintű eü biztosítás, h az előttem szólóra reflektáljak -, nem tetszett nekik a vizitdíj sem, semmi sem volt jó. Meg kéne végre érteni, hogy a nincsből nehéz adni, mindenki nagy bajban van, nemcsak az eü-ből vonnak el. Az igazság az, és ezt (én is) belülről mondom, hogy az orvosok a gyógyszercégek helyi 'képviselői', mert ők szervezik a 'konferenciáknak' nevezett hosszú hétvégéket, jutalékot kapnak a gyógyszerek után, kutatómunkának feltüntetve egy adott gyógyszerhez kapcsolódó 1 oldalas kérdőívecskét, és persze ott a paraszolvencia. Az igaz, hogy egyes rész-szakmák - pl patológus ...-, soha nem kap parát, de a nagy részük igen. És nem a nem-kapók ágáltak az átalakítás ellen. Arról nem beszélve, hogy ha bemegyek egy eü. intézménybe, minden ott dolgozó oly nagyon ráér ... ha megkérdem, miért nem dolgozik rendesen, akkor az a válasz, hogy 'ennyi pénzért?'. Amikor elkezdtem dolgozni, nekem is mondták, mit 'kapkodok', ott a beteg, az a dolga, hogy várjon, ha meg akarja kapni az ellátást ... Most meg nyafognak. Meg kéne érteni, hogy nincs pénz, ezen nincs mit ragozni.

 • remix
  2010-02-07 21:35

  Kezd ez lerágott csont lenni. Inkább azon tetszenének tiltakozni, hogy a sok dohányos és alkoholista viszi el a sok lovét, amit a tisztességes ember befizet. Ja és nem cél gyógyítani mert a gyógyszercégek, akkor fizetnek zsebpénzt meg ingyen tengerparti nyaralást, ha ontjuk a recepteket.

 • barci
  2010-02-07 19:11

  (Rendben, föladom, nem tudom, hogy lehet akármilyen dupla idézőjelet rendesen megjeleníttetni. Ezt akartam írni:) Tudom, hogy a divat nagy úr, de nem lehetne rászoktatni magunkat, hogy az 'ő' névmást csak mondat elején, illetve ha nagyon muszáj, csak esetleg 'a nagy Ő' vagy 'Isten' értelemben írjuk nagybetűvel? 'Mesterházy papa' értelemben elég komikus.

 • barci
  2010-02-07 19:04

  Tudom, hogy a divat nagy úr, de nem lehetne rászoktatni magunkat, hogy az &bdquoő&rdquo névmást csak mondat elején, illetve ha nagyon muszáj &bdquoa nagy Ő&rdquo vagy &bdquoIsten&rdquo értelemben írjuk nagybetűvel? &bdquoMesterházy papa&rdquo-értelemben elég komikus.