hirdetés
 • honagi
  2010-03-06 16:40

  nem ragaszkodunk mi az orvosi feladatokhoz, de akkor kifogja megcsinálni?Már megint egy kivitelezhetetlen ötlet.Egyébként mi tanultunk infúziót kötni és vénázni, vizsgáztunk is. Kérdezem, az orvosin ez tananyag?Egyébként sincs idejük megcsinálni Aki kitalálta, csak kívülről látott kórházat. Nagyon nagy baj van, most szerintem nem ez a legfontosabb, a működés biztosításával kellene foglalkozni, nem azzal, amit száz éve nővérek csinálnak és jól! Kérdezzék meg a betegeket is, nekik okoz-e problémát, ha nővér végzi ezeket a dolgokat?

 • kaly1013
  2010-02-23 08:29

  A hétvégén-megszámoltuk-400 db. perif.vénabiztosítás, iv. inj.,inf., volt, mindez két, azaz kettő ügyeletes orvosra.Számolj kicsit!Szerinted mennyivel lesz több időm körmöt vágni, ha ezekhez a beavatkozásokhoz segédkeznem kell-majd ketten fogjuk körbeállni a beteget, én nézem, a doki bök, vagy közben hajat mosok, vagy mi? Azért megkérdezném a beteget, nővér bökje-e most, vagy vár, amíg a dokinak lesz ideje?

 • hiteles
  2010-02-22 21:28

  ÚJ rendelkezés? Nem hiszem, nagyon helyes volt már a helyére tenni a dolgokat, ami eddig ís így volt. Az orvosi beavatkozásokat végezze az orvos. A nővér csinálja azt amire megtanították. Ápolni már senki nem akar. A jelenlegi kelleganők többsége nem tud hajat mosni ágyban, de körmöt sem vág, de infusiot azt beköti, mert az derogál. Drága kollegák/kolleganők maradjon mindenki a kaptafánál. Az ügyvédeknek is kevesebb munkájuk lesz.

 • nera0404
  2010-02-22 19:36

  A nővérek valójában a képzettségüknek megfelelő munkát végzik, természetesen ha arra külön megbízást kaptak írásban.Némelyik orvos még annál többet is akar a nővérrel végeztetni,pedig az már ténylegesen az orvos feladata lenne,mint pl.az Intubálás.