hirdetés
 • Fedap
  2010-03-18 18:56
  Előzmény: honagi

  Sajnos, látom egészen közelről. A megszorítások szinte csak és kizárólag a munka dandárját végzőket érintik. A halmozott vezetői állások száma fura módon az egészségügyben sem csökken. Hogy létezik az, hogy valaki több, földrajzilag eltérő helyen lévő közszférás (eü.) munkahely jelenléti ívein egyidőben szerepel??! És nem is akármilyen pozíciókban. Igen, van ilyen. A közélet teljes nagytakarításra és tisztasági festésre szorul, különben minden marad a régi. A harácsolóknak semmi sem elég, inkább belefulladnak a pénzbe, mint odadobjanak egy morzsát a mellettük nyomorgóknak.

 • honagi
  2010-03-18 07:57
  Előzmény: Fedap

  Tudjátok, évek óta csak elvesznek az egészségügytől és az oktatástól, mert nincs egy erős szervezetünk és nagy a széthúzás a benne dolgozók között is. Mikor Angliában nővér sztrájk volt, az orvosok maximálisan kiálltak mellettük és ágytálaztak, meg egyéb nővéri feladatokat láttak el.Na, EZT nem tudom nálunk elképzelni.Ez is baja a rendszernek, nincs összefogás.

 • Fedap
  2010-03-17 21:58
  Előzmény: Qkac

  Valóban. Nemlétező járványok ellen nem kell pl. többmilliós oltóanyag-készletet jópénzért megvenni. És és egy fenékkel csak egy állást közpénzből!

 • honagi
  2010-03-16 13:04
  Előzmény: Qkac

  Hát akkor tegyék azt, bár az embereknek nem mindegy, milyen közel van hozzájuk az ellátó hely.Zárják be a harmadát.De attól még sehol nincs arra garancia, hogy a megmaradók tisztességes módon tudnak majd dolgozni.Kevesebb kórház-több beteg a kevesebb kórházra, ugyanannyi (kevés!)szakemberrel- még nagyobb káosz és még hosszabb várólista.Gondolod, a felszabaduló pénzt az egészségügy kapná?majd azt is átcsoportosítanák.

 • Qkac
  2010-03-16 10:56
  Előzmény: honagi

  Az egészségügybe nem feltétlenül kell pént betenni, hanem ésszerűbben működtetni! Pl. a kórházak harmadát nyugodtan be lehet zárni! Az ott felszabaduló javakat (humán erőforrás+eszköz) lehetne egyéb helyeken felhasználni.

 • honagi
  2010-03-13 09:57
  Előzmény: xray

  Sajnos, a rezidens sem tud hivatástudatból rezsit fizetni, hat évig tanul, aztán még évekig, 90 ezer ft-ért.parát nem kap, te is tudod, de dolgoznia keményen kell.Attól még, hogy a mi adónkból tanulnak, személyesen ők maguk is egy halom pénzt fizetnek ki.Szakirodalom,stb.Igen, valóban a tanulmányi szerződésben igazad van, de két év meg kilenc azért nem egy kategória.Szerintem meg kell fizetni a szaktudást.Szomorú, hogy egy szakiskolát végzett szerelő vagy kőműves( akiknek nagyon becsülöm a munkáját!!)sokszorosát keresi, mint azok az emberek, akikre az életünket bízzuk.Ne hivatkozzunk már mindig erre a hivatástudatra, nyilván azok mennek ilyen szakra, akik ezt szeretnék csinálni.Én is benne dolgozom 26 éve, nekem is van elhivatottságom, ha nem lenne, már régen elmentem volna.Se pénz, se eszköz, se elég ember, csak az egyre több munka és felelősség.Szerinted csinálja ezt, aki nem azért van itt, mert ezt szereti? Az egészségügybe pénzt kell tenni, minél hamarabb, mert végképp összeomlik, be kell ezt látni.

 • xray
  2010-03-12 22:04

  Bármennyire nem tetszik a rezidenseknek, de ebben az esetben egyetértek a Miniszterrel!Szivesen adózunk a képzésükért, de joggal el is várjuk, hogy Ők is adjanak cserébe valamit, pl., hogy minket, - a tanittatásukhoz hozzájáróló magyar adozót gyógyitsanak legalább a szakorvosi képzés idejének megfelelő ideig! Ez egyébként a szakdolgozóknál már régen, évek óta igy működik, hogy pl. a 2 év képzési idő esetén 2 év tanulmányi szerződést kellett kötniük a beiskolázó intézettel, ha ezt megszegték, vagy más intézetnél -képesítésük után -,kedvezőbb feltétellel alkalmazták Őket, akkor vissza kellett fizetniük a képzés idejét! Érdekes modon ezt nem sérelmezte senki sem!!?? Tudom, hogy a kezdő orvosok jelenlegi bérezése, egyéb diplomásokéhoz viszonyítva - már akinek van munkája - aránytalanul, és igazságtalanul alacsony ( de,- mivel 40 éve az eü.ben dolgozom, azt is tudom, hogy egyeseknek mennyi "para" folyik be adózatlanul! Természetesen ez nem a rezidens rétegre vonatkozik.Véleményem, hogy aki még rezidens korában, már a bérét reklamálja, nem hivatás tudatból orvos! Tudom, hogy ezzel a véleményemmel sokakat magamra haragitok, de akkor is kitartok igazam mellett.Van olyan orvos barátom, aki ingyen, saját szabadsága terhére ment segiteni a bajbajutott embereken pl. a cunami idejében.Nos, Őket tartom hivatástudattal rendelkező Orvosoknak.