hirdetés
 • drhegyi
  2010-04-26 18:51
  Előzmény: fittego

  Az akkreditáció a MAB dolga minden esetben és a kari tanács dönti el a tárgyat, nem? Egyébként a MOTESZ irta alá Kinában vezetőivel együtt az egüttműködésre vonatkozó igéretet, hogy equivalens legyen a kinai és az európai diploma....hát ennek folyamánya az SE ETK kinai képzési kisérlete is.

 • drhegyi
  2010-04-26 18:48

  lásd Karolinska Institute közleményeit,WHO, EU anyagait Leroy jelentésben, www. cambrella.eu projekt célkitűzéseit, anyagait, a kutatásban résztvevő egyetemeket.A baj az, hogy a szkeptikusok nem találják meg a megfelelő szakirodalmakat és ezek hiányával illetve vélt hiányával támadnának, mig a gyakorókat meg nem támogatják a farmakológiai gyárak érthető okokból... A csakrákat meg ne keverjük össze a meridiánokkal...komolyabban: történetiséget, filozófiai irányzatot meg minden medicinánál oktatunk, nem?

 • fittego
  2010-04-15 21:24
  Előzmény: drhegyi

  Klinikailag nem igazolt az akupunktura hatekonysaga. Egyes esetekben mukodik masikban nem. Valami tortenik, de hogy ez a kezeles eredmenye arrol nincs bizonyitek. Az, hogy az valami jelen esetben az akupunktura marginalisan szignifikansnak mutatkozott nehany esetben, az keves az udvosseghez. Az meg nem elegendo ok arra, hogy akkor most az egesz kinai tant a csakrakkal,meridianokkal,...es meg a jo eg tudja mikkel egyutt tobb even at oktatni kezdjek egyetemi szintes /pk SOTE/ Ugyan ki akkrediltaja/ta es milyen ismervek kovetelmenyrendszer szerint?

 • ophelia
  2010-04-15 21:12
  Előzmény: drhegyi

  Ide varjuk. Akupunktura oktatása a SOTE-n http://forum.szkeptikus.hu/viewtopic.php?f=3&t=109

 • ophelia
  2010-04-15 21:09
  Előzmény: drhegyi

  Ennek hatekonysagarol kaphatnek valami bizonyitekot. Valami linket? Nem olyat hogy a beteg meggyogyult a beavatlkozas reven,es nem is olyanra gondoltam, hogy valami tortent a beteggel a kezeles alatt, de fogalmunk sincs mi, hanem olyanra ami feketen feheren bebizonyitja, hogy a gyogyulas az akupunktura eredmenye. http://forum.szkeptikus.hu/viewtopic.php?f=3&t=109 257 hsz- erdemes elolvasni.

 • drhegyi
  2010-04-02 01:01

  Éppen 25 éve folyik magas szintű, egyetemi képzés 6 évet az ÁOK-n végzett és szakvizsgával rendelkező orvosoknak Magyarországon...Sőt, 2003 óta a kinai-magyar tudományos együttmáűködési megállapodásnak megfelelően Kinában is lehet gyakorlatot végezni és az egyetemi liszence vizsga az alapja a gyógyitó tevékenység önálló elkezdésének, amelyet az ÁNTSz elfogad. Nem érettségi után, hanem az orvostudomány alapvető és speciális ismerete után fordulnak a magyar kollegák nagy számban a HKO (Hagyományos Kinai orvoslás) felé.( Mint ahogy szerte Európában)"A kapu alatti képzések" elnevezés nem az orvosi akupunktúrára értendők, azt hiszem.Ahhoz, hogy egy orvos a betegénél képes legyen megválasztani a gyógyitó módot, ismernie kell mindkettőt, mégpedig alaposan...( igy gondolják azok a magyar orvosok is, akik közel 3500-en megtanulták ezt.