hirdetés
 • nemtemplomos_lovag
  2010-05-25 14:03
  Előzmény: vdnh

  T(?). vdnh ill Főig Úr(?). Láttam az adásokat a TV2-n és számomra egyáltalán nem egyértelmű az önök által képviselt álláspont. Tipikus internetszemétnek tűnik levelük a témában. Remélem nem valamiféle juttatás készteti önöket efféle állásfoglalásra. Szerintem nem teátrális és megalapozatlan állásfoglalásokra lenne szükség, hanem valós tényfeltárásra . Az állampolgárok ugyanis az adójukat nem templomi stílusú demagóg beszédekért fizeteik és még csak nem is „hálásak” szeretnének lenni – egyszerűen csak a betegségükből kívánnak megszabadulni meggyúgyulni. Szakszerű ellátást érdemelnének, ehelyett sajnos adott esetben a temetőbe jutnak. Amennyiben valaki hibázott, akkor abból tanulni kellene – az intézménynek is és a személyeknek is. Ettől lehetne a demokrácia és a kapitalizmus is működőképes. Vagy önök nem akarnak relatív jó garanciákat szeretteik megtartására? Legalább a szakmai körökben meg kellene teremteni egyfajta minőségi reflexet, ha már a politikában ez nem is nagyon sikerül…… És nem demagógiát, hanem szakmai profizmust várnék az intézményektől is. Az ember tévedhet, de a szándékos mulasztás és félrevezetés erkölcsileg és jog szerint is bűn! El kell tehát különíteni őket a társadalom jól felfogott érdekében – nem elegendő a „templomi misei” joghatások nélküli (adott esetben demagóg) szövegelés.

 • Maria56
  2010-05-15 17:21
  Előzmény: vdnh

  Én vagyok az anya. Kiváncsi lennék kedves vdnh véleményére, ha személyesen megélné azt a szituációt, hogy a gyereke széklete hetekig a száján át távozik ( 2009-02-18-tól 2009-03-09-ig, a haláláig ) és mégsem műtik meg, ellentétben az 52/2006. sz. EüM rendelet rendelkezéseivel - ami a bélelzáródást ( csak ez a diagnózis szerepel az egészségügyi dokumentációban és csak erre a diagnózisra finanszírozott az OEP, igazolni tudom ) sürgős szükségnek nevesíti ) meg ha ugyanarról a napról két fajta lázlappal rendelkezne, a zárójelentésben a felvételi státuszt meghamisítanák, a beteg tudta nélkül elrendelnék a morfiumot, stb... Tájékoztatok mindenkit, hogy az ügy a Főügyészségen van egyrészt, másrészt a Kórház nyilatkozata ellenére a BRFK Életvédelem, az EBF, a Közép-Mo-i Reg. Pénztár még nem zárta le az eljárást. Az Ebf. tv. előírásai ellenére a mai napig nem kaptuk meg a törvényben előírt elszámolási nyilatkozatot arról, hogy milyen kezelés lett elszámolva. Kórház nyugodtan pereljen be rágalmazásért - ha tud. Ezeket a tényeket hatóságok vizsgálják, kételkedőknek szivesen bemutatom az ezzel kapcsolatos egészségügyi dokumentációt, sőt, tekintve, hogy s a j á t személyes adatainkról van szó, amelyekkel mi rendelkezünk, ha WEB felületet kapok, szivesen feltöltöm az egészségügyi dokumentációt. Kövérné Sövegjártó mÁRIA

 • vdnh
  2010-04-19 13:23

  Nyilvánvaló, hogy a szerencsétlen beteg állapotáról hozzátartozói tudtak. Az, hogy ennek ellenére kampányt indítanak a lányukat ellátók ellen, több mint tisztességtelen, hogy hálátlan, arról már ne is beszéljünk. Nagyon szeretném, ha az Orvosi Kamara létrehozna egy jogi csoportot, ami az összes hasonló "szenzációs" eset kezdeményezőit, a tálaló hírforrásokat perbe vonná. A pár milliós kártérítés + az ORTT eltiltás talán hozzásegítene az objektivitáshoz. A kártérítés összege pedig folyjon be a gyermekellátás javára.