hirdetés
 • Fedap
  2010-04-21 22:35
  Előzmény: Nicephor

  Igen, én írtam az 'áljárványt'... Elnézést, nem értem a számokat. 7 millió beoltott volt Mo-on?? És 3 millió beoltatlan? És a beoltottak között több volt az elhalálozás? *** Nem rosszízű humornak szántam, inkább annak, hogy volt egy adott, az átlagos influenzánál egyáltalán nem súlyosabb 'valami', melyből többé-kevésbé hisztériát próbáltak keríteni a busás HASZON reményében (nem csak nálunk). Az egészben a pláne meg az volt, hogy sok esetben használhatatlan diagnosztikummal mutatták ki a kórokozót. Karácsony környékén naponta adagolt egy-egy halálesetet a sajtó ijesztgetésképpen, persze, egy-egy betegről a háttérinfó gyakorlatilag nulla volt. Ilyesmit még egy impakt nélküli, noname szaklapban sem közölnének le. Hiszen az ok-okozati összefüggés nem igazán volt bizonyítva. Miben szoktak leggyakrabban meghalni a krónikus fekvőbetegek? Nem tüdőgyulladásban? Ezek alapján ki lehetne jelenteni, hogy pl. Pneumococcus-okozta járvány van? A fülemben cseng még az egyik (nem ezt a szakterületet művelő) biológus 'sztárprofesszor' rádiós nyilatkozata: Lehet, hogy nagyon nagy járvány lesz, de lehet, hogy nem. Bocs, ennyit még én is ki tudnék rrracccsolva mondani, talán logopédus segítsége nélkül is. :) Azért a karrierista lobbisták képét megjegyeztem. Nem volt nehéz.

 • Nicephor
  2010-04-21 16:38
  Előzmény: nera0404

  A 300 Ft-os vizitdíj ellen nem tiltakoztak, hanem népszavazással megszűntették. Mégpedig azért, mert csak kb. 5-6 hónapig volt 300 Ft. Utána nyomban felugrott 1000 Ft-ra. Ha még ma is létezne, sokkal magasabb lenne. A vizitdíj akkor is jogtalan lenne, ha csak 3 forintot kellene fizetni! Mert ez egy MEG NEM SZOLGÁLT PÉNZ volt!

 • Nicephor
  2010-04-21 16:28
  Előzmény: nera0404

  Jó buli volt az áljárvány... -- Aki ezt leírta, nem ismeri a tényeket. A halállal, a járvánnyal inkább ne humorizáljunk! A HÉTmillió beoltott közül meghaltak 28-an, a HÁROMmillió beoltatlan közül meghalt EGYetlen egy ember.

 • nera0404
  2010-04-21 08:40

  Sokakat visszariaszt az, hogy az orvosi vizsgálatokért meglehetősen sokat kell fizetni.Nevetséges, hogy a 300 Ft-os vizitdíj ellen tiltakoztak, amikor egy egyszerű néhány pillanatot igénybe vevő tüdőszűrő vizsgálatért 880 Ft-ot kell fizetni még az önálló keresettel nem rendelkező fiatalnak is.