hirdetés
 • nera0404
  2010-06-05 19:57
  Előzmény: Dr.Palkonyay Gábor

  Az aktív fekvőbeteg ellátás sokszor nehézségekbe ütközik,mivel nagyon sok helyet elfoglalnak azok a személyek, akik igazából nem szorulnának kórházi ellátásra.Gondolok itt azokra ,akiket a családja nem hajlandó hazavinni,holott megtehetné.Házi gondozói szolgálatot igénybe lehetne venni.Ezeket a helyeket fel kellene szabadítani,a hozzátartozók gondoskodjanak szeretteikről,és ne foglalják el az aktív kórházi ágyakat.

 • Dr.Palkonyay Gábor
  2010-06-03 10:40
  Előzmény: nagymajor

  Egyetértek az előttem szólóval. Ígéretekkel, szlogenekkel már tele van a padlás! Az angliaihoz hasonló orvosi életpálya modell, mely az orvosnak a munkájával járó felelősség és a társadalom tagjai munkaerejének fenntartásában játszott szerepét tükröző, azzal arányos jövedelmet biztosít. Csakis ez hozhat közbékét az egészségügyben és az oly sokat emlegetett paraszolvencia fokozatos kihalásához is ez vezethet. Ha az orvos legálisan keresi meg azt az összeget, amelyből magát és családtagjait nyugat-európai társaihoz - akik csak annyival végeznek magasabb szintű munkát, amennyivel a rendelkezésükre álló lehetőségek korszerűbbek(!) - hasonló életszínvonalon tudja eltartani, eszébe se jutna (nyugat-európai kollégáihoz hasonlóan!) pénzt elfogadni a betegeitől. Higgyétek el politikusok, hogy ki kellene egyszer már próbálni ezt a modellt is, mert ez az életszerű, nem a légvárak építése!Csodáknak lennétek tanúi négy-öt év kifutási időn belül...

 • nagymajor
  2010-05-25 07:12

  az elvek és a szavak szintjén minden eddigi eü.kormányzat szépet és sokat tervezett, ahhoz azonban, hogy a lakosság és az eü. szereplői is elégedettek legyenek, sokkal, de sokkal több kell: elszántság és kitartás a végsőkig egy tíz-tizenöt éves program mellett és az orvosi életpálya középpontba állítása... a társadalmi tudatban is.