hirdetés
 • Szoror
  2010-06-22 19:35
  Előzmény: adatvedelem

  Az egészségemet fontosabbak tartom a születési időpontom titkosításánál. Tisztességes embernek nincs miért rejtegetni az anya nevét sem. A kiszűrt betegségeinek kezelése viszont vélhetőleg későbbre tolja a halál időpontját ,amit aztán lehet majd adat-védeni a rokonoknak. Az egészség kontra adat védelem ügyben ,én az egészségre szavazok. Ez az adat védelmi sületlenség új keletű és értelmetlen ,a korrupt politikusoknak való úri huncutság. A foglalkozás egészség ügy ,pont a speciális területi ismeretek miatt néha többet tehet mint a háziorvos.

 • adatvedelem
  2010-05-28 10:42
  Előzmény: pezderkam

  Nekem erről egészsen más a véleményem. Az üzemorvos nem arra való, hogy össze-vissza pancsolgasson a dolgozók magánéletében. Hihetetlenül megalázó az a gyakorlat, amikor az üzemorvos fontoskodik és különböző szűrővizsgálatokra utalja be a dolgozókat (természetesen a saját test elleni kényszerintézkedést gyakorolva, és megfélemlítve a dolgozókat). Egyáltalán mit képzelnek?! Az elmúlt évek alatt, lopakodó módon, elképesztő módon belefúrták magukat és munkavállalók ügyeibe. Hát takarodjanak ki onnan. A preventív szűrővizsgálatoknak ÖNKÉNTESnek kell lenniük, és az üzemorvosnak semmi köze ahhoz, hogy mi lett annak az eredménye.

 • pezderkam
  2010-05-28 09:18

  Ez mind szép és jó és igaz is, de ha az OEP vissza fogadna bennünket, foglalkozás-egészségügyi orvosokat a "kebelére", még többet tudnánk tenni. De így egy betegség gyanúja esetén a beteget sújtjuk azzal, ha ki szeretnénk vizsgáltatni, mivel az üzemorvosi OEP kóddal küldött betegnek ki kell fizetnie a teljes árát a vizsgálatnak, mivel a munkáltató nem mindig olyan nagylelkű, hogy felvállalja ezeket a költségeket. Ha viszont elküldjük a háziorvos kollégához, akkor fennáll a veszélye, hogy a delikvens nem megy el, mert nincs ideje, sokat kell várni , vagy a kolléga méltatlankodik, hogy őt ne utasítgassa senki, milyen vizsgálatokat végezzen, mit tegyen stb. Tehát sok esetben hiába a kiszűrt betegség, nem történik semmi, így elvész a lehetősége annak, hogy idejében lépni lehessen. Ellenben ha meg lenne a jogosultság kivizsgáltatni, ne adj Isten kezelni a dolgozót, akkor még jobban lehetne javítani a lakosság, főleg az aktív dolgozó réteg egészségi állapotát. Mindig azért sírunk, hogy milyen rossz a magyarok egészségi állapota, de mikor lenne egy direkt lehetőség ennek javítására, azt nem adjuk meg. A régi mondás szerint: " A Jóisten is annak adja a sarkantyús csizmát, aki nem tudja azt összeverni." Tisztelettel dr.Pezderka Miklós foglalkozás-egészségügyi szakorvos