hirdetés
 • lótetű
  2010-08-31 19:01
  Előzmény: Szoror

  Maximálisan egyetértek! Nagyon kíváncsi lennék azoknak az (mai nyelven)önéletrajzára, akik ezeket a rendkívül "gyakorlatias és szakavatott" terveket kieszelték. (Bár ugyanígy kifúrja a kíváncsiság az oldalamat, hogy hogyan született a BNO, ahol az alacsony jövedelemnek külön kódja van, de pl. a TOS-t csak körülírni lehet.)

 • Szoror
  2010-08-27 07:43
  Előzmény: remix

  Az egynapos sebészetet aki kitalálta az egy agyament ! Négy -nyolc beteg egy szobácskában akár összezsúfoltan is ,úgynevezett kórházi menün nem volt eddig sem egy baromi nagy kiadás,a sok elpocsékolt eszköz költségei mellet! Pár nap alatt valóban összetudnák szedni kicsit magukat ,nem kellene mindjárt másnap jelentkezni a házi orvosnál ,utazni egy napot érte. Az után gyógyszertárba utazni másnap, esetleg ellenkező irányba. Főleg ott jó a játék, ahol mint nálunk is reggel és este van egy buszjárat. Aztán mehet ki fát vágni behordani ha egész nap utazott hideg van,ebédhez bevásárolni,cipelni,főzzön magának. Azután az eltakarítás ,és egyetlen félórája nem volt hogy a műtét után pihenjen. Persze ebben az országban a beteg nem számít ,csak az ,hogy olcsó legyen! Belegondolt valaki ebbe,mielőtt ez az agyament ötlet megszületett? Ismerek olyan család anyát aki egynapos epeműtét után este a 3 gyerek gondozását el kellet ,hogy lássa,a fekvő beteg szülőn felül, mert a hozzá tartozók szerint, ha haza engedték ,nincs semmi baja már!

 • trieszti
  2010-08-27 07:42
  Előzmény: remix

  Ha átgondoljuk, meg is érthetjük, hogy mindez a "szolidáris" egészségbiztosítás mellékterméke. A nekem "jár" ("azért van a kincstár") szemlélet egyenes következménye. Lehet, hogy a példában említettek is fizették a járulékot. És azt gondolják, hogy abból a járulékból bármilyen igényüket ki lehet elégíteni. De kérdezem, a kulcsszereplő nem a háziorvos volt ebben a történetben? Aki tudatosan, indok nélkül utalta be a beteget. De ez csak egyik formája az indokolatlan beutalásnak. Van aztán olyan is, amikor a kolléga parancs szóra utalja az osztályra a beteget. Egyre inkább arra gondolok, hogy ezt a rendszert csak szétrobbantani lehet, és a romjain építeni egy teljesen újat. Sajnos.

 • remix
  2010-08-26 19:48

  Jó terv! Csak az a baj, hogy az egyéni érdekek miatt dugába döl. A példa: A mentőknél dolgozom, mentőtisztként. Riasztást kaptubk, hogy egy tumoros beteg, aki tegnap menthaza hasi műtét után a kórházból "nagyon rosszul van". Na eza kategória szokott általában indokolatlan lenni. Kimentünk, mert hát bármi lehet. Valóban vannak a betegnek fájdalmai, ahogy az ilyenkor szokott, de nem túl elesett fel is tud kelni. Van gyógyszere is a fájdalmára, dögös kis Contramal, de nem adnak neki a hozzátartozók, mert szerintük az elfekvőbe van a helye azért van a kincstár. Mire mondom, hogy nem, a beteget itthon kell ápolni és nem viszem be! Sértődtek, gyalázkodtak, ahogy ezek szoktak, de nem engedtem a beteg maradt. Erre kihívták a Háziorvost, aki alibiből kiszáradással beküldte. A kollégák mondták az ajtóban várta Öket, kisétált beült, ahogy egy excikált beteg szokott és bevitték. A kórházban ilyenkor az a kérdés szokott elhangzani: Minek hozták be? Hát azért, mert a koolégája beküldte és azért mert neki ezt meghálálták valószínű. Na így működik ez valójában és az egynapos sebészet is így lesz három meg öt! Ja tudok még száz példát, nem kell cáfolni!