hirdetés
Kapcsolódó cikk: Bántott vs. mentett? »
 • drgros
  2010-09-19 11:41

  Nehéz ügy! Mit tehet az egészségügyi dolgozó, ha a nem teljesen józan, vagy akár a színjózan nem akar együttműködni? A barátok riasztják az egészségügyet (jelen esetben a mentőst, de történhet ez ügyeletben is), de a sérült (beteg) mégsem akar menni, stb. Milyen, mennyi(?) "kényszerítés?" megengedett. Vagy "-Ha nem tetszik jönni szépen, akkor hívjuk a rendőrséget!" elv érvényesüljön azonnal? Sietünk, de nem baj, nekiállunk meggyőzni Ön. Meggyőzni szavakkal sokszor órákig tart, vagy, ha nem jön... nem baj, két tanú aláírja, és már itt sem vagyunk? A mentőápoló apáskodik, vagy türelmetlen, ez is lehet. Mikor kaptak pszichológiai oktatást utoljára a mentősök az ilyen és hasonló helyzetek megoldására? Milyen a morál, egyátalán kielemzik-e az ilyen helyzeteket, vagy szemérmesen agyonhallgatják? Kivácsi lennék a mentőápoló véleményére, aki élesben ott volt. drgros

 • diomail
  2010-09-19 00:13
  Előzmény: judits

  Egyetértek, semmi keresnivalója egy ilyen egyszerű hír végén egy részeg lány homályos emlékein alapuló mocskolódásnak (minthogy a mentős véleménye sincs közölve). Ez is kedves: berúgnak, mint az állat, aztán magukra hívják a mentőt, de az ellátást már megtagadják... a mentős persze sérültet (pláne ha kiskorú ill ha nem teljesen beszámítható a "beteg") nem hagyhat a helyszínen...ilyenkor jön a huzavona, rendőrség, miegymás... hadd szórakozzanak a közalkalmazottak, úgyis annyi idejük van, pláne hajnali kettőkor, meg hát úgyis "mi fizetjük őket". Amúgymeg: úgy tudom nem a lába sérült meg a lánynak, akkor miért kellett mentőt hívni? Tessék besétálni a legközelebbi ügyeletes baleseti sebészetre! Vagy az messze van gyalog? Abból a pénzből, amiből "rendesen" be lehet rúgni, talán taxira is telik...abban még a részeg barátja is elkísérhette volna a sérültet. (ui: na ezért - is - szükség lenne a vizitdíjra, a mentőszállítási díjra stb.)

 • judits
  2010-09-15 12:53

  Miért kellene a sértettnek nyilatkoznia? És tényleg: ki is itt a sértett? Egy biztos: egyik érintett fél sem nyilakozik. Az OMSZ szóvivője pedig nem érintett a történetben, és csak a szokásos eljárásról beszél, illetve arról, hogy az ilyen esetek kivédhetetlenek. Mitől nem kerek hát a történet ebből szempontból, tisztelt szószóló? Mert más szempontból valóban nem "kerek".

 • szoszolo
  2010-09-14 11:18

  Hol van a sértett nyilatkozata?A történet úgy volna kerek.