hirdetés
 • Évica
  2010-09-28 19:12
  Előzmény: narbeai

  A genetikára sok mindent rá lehet fogni. Jó kifogás! De mi volt a helyzet a lágerben? Ott mindenki egységesen csont és bőr volt. Vagy az Afrikai éhezők, ott nincs genetika? Aki ezzel foglalkozik az tudja az okokat és így meg is tudja szüntetni.

 • Évica
  2010-09-28 19:07
  Előzmény: Protak

  Vannak olyan lelki problémák, amit valóban magunk is fel tudunk dolgozni. De olyanok is léteznek amelyeknél külső segítségre van szükség.

 • narbeai
  2010-09-24 12:49
  Előzmény: Protak

  Azért túlzás elsősorban lelki okokra visszavezetni a túlsúlyosságot! Körülbelül fele-fele a genetikai és környezeti ok a hátterében.. az genetikai azt hiszem nem igényel különösebb magyarázatot, a környezeti meg arra utal, hogy milyen étkezési szokásai vannak, hogyan táplálkozik, mennyit sportol, milyen problémakezelési módjai vannak (pl. evéssel vigasztalja-e magát), és persze ezeket át-átszövi a lelki, pszichés rész is. Természetgyógyászattal kapcsolatban én is szkeptikus vagyok, bár elég kevés infóm van róla..

 • Protak
  2010-09-24 12:40

  Én vegyes érzelmekkel vagyok a természetgyógyászat iránt, nem kritizálom mert nincs sok tapasztalatom a témában de nem hinném, hogy a túlsúlyon segíteni tudna. Szerintem az elhízás első sorban pszichés tehát lelki okokból történik, amit az embernek magának kell tudni elrendezni valamilyen módon és a kezelési módszerek már csak az elhízással járó fizikális megbetegedések tüneti kezelésére alkalmazható. De attól még az alap lelki probléma megmarad...

 • Szoror
  2010-09-22 10:06
  Előzmény: Évica

  Természetgyógyászat ügyben ugyan ezt kérdezem? Miért nem kapja meg az őt megillető helyet Magyarországon a természetgyógyászat?

 • Évica
  2010-09-21 15:39
  Előzmény: csopakicsilla

  A csoportterápia, azért eredménytelen 99 %-ban, mert a hízás oka egyedi! Mindig adott esetben a beteg egészségét talpra állítva lehet tartós eredményt elérni! Az egészséges embernek normál testalkata van. (korának és csontozatának megfelelő) Komoly kritika az orvostársadalom részére az , hogy az elmúlt 20 évben mennyire eldeformálódtak az emberek minden korosztályban. A gyermekeknél találhatóak a legdurvább aberrációk. Minden felnőtt felelőssége a gyermekek egészsége, de főképpen az orvos társadalomé mégis! Élnek ma is népek akik nem ismerik a betegséget és a testalkatuk normális! Ha a HUNZÁK meg tudják csinálni, mi miért nem? Pedig már 1960-tól vizsgálják őket az orvosok! HM Talán a piacgazdaságot kellene feladni! A pénzéhesek fontosabbak, mint a gyermekek! "S ez a faj dicsekszik őse érdemével, Híres hajdanával úgy hetvenkedik... Hát majd a jövendő fog-e dicsekedni Mivelünk? Vajon nem fogja emlegetni Orcapirulással e kor gyermekeit?" (Van egy marok FÖLD- Petőfi Sándor) A túlsúlyt a természetgyógyász gyógyítja! Miért nem kaphat finanszírozást? 1999 óta van hivatalos természetgyógyászat, miért van kirekesztve a nagy egészségügyből? A FIDESZ akar-e ezen változtatni?

 • beabeteg
  2010-09-21 12:48

  Csak halkan megjegyzem, hogy az említett film pont hogy az elhízás és annak lelki okaival és következményeivel foglalkozik, különböző emberi sorsok bemutatásával. De valami szörnyű a magyar bemutatója, azt felejtsétek el, inkább ez index kritikájából okosodjatok ha tehetitek :)

 • kovacspete
  2010-09-21 12:23

  Érdekes ez a kutatási eredmény! Mondjuk aki elhízik, jó eséllyel lesz cukorbeteg vagy hipertóniás, ami miatt mégiscsak kialakul eljut a szív- és érrendszeri panaszokhoz. Én az orvosok helyében azért óvatosan publikálnám ezeket az eredményeket a laikusok körében, mert könnyen önigazolást találnak a félig feldolgozott információkban, és még azt hiszik, akkor tesznek jót az egészségüknek, ha meghíznak vagy nem is próbálnak lefogyni. Az említett film esetében is félek egy ilyesmi hatástól, bár nem láttam még, de arra biztatni a túlsúlyosakat, hogy fogadják el magukat, gyakran az egészségük rovására mehet. Persze sokan irreálisan kövérnek látják magukat, holott nem is azok, ez meg főleg a médiában közvetített szépségideál okán van, ezért én minden esetben fenntartásokkal kezelnék bármilyen olyan információt, ami csak az egyik oldalt hangsúlyozza.

 • csopakicsilla
  2010-09-16 15:52

  Egyet értek az előttem szólóval. A Csoportérapia azoknak nyújt segítséget akik inkább kitartás hiányában nem tudják sikeresen végigcsinálni a kúrát.

 • Alice
  2010-09-16 14:26

  Én a csoportterápiát önmagában nem tartom elég hatásos módszernek a fogyáshoz! Szerintem tartós eredmény eléréséhez mindenképp életmódváltásra van szükség, elsősorban egészséges táplálkozásra, másodsorba mozgásra (és nem kell itt kemény sportolásra gondolni!) A csoportterápia inkább ahhoz lehet hasznos, hogy nem érezzék magukat egyedül, növeljék a kitartást, csökkentsék a lelki terhet a az új életmódra áttérés alkalmával. Nem láttam az említett filmet, de a leírásod alapján elég jó megközelítése lehet a túlsúlyosok életformájának.