hirdetés
 • tmhpd
  2010-11-19 04:44
  Előzmény: Évica

  Voltak szülőotthonok néhány évtizede. Hova lettek?

 • kertecske
  2010-10-22 22:17

  Egy kórházi orvos- oda nem illő módon egy, az otthonszülésről szóló vitában emlegette: keveset szülnek a magyar anyák. -Érdekes lenne megvizsgálni a kórházi születés-élmények hatását a családok (nők) azon elhatározására: nem vállalnak több gyereket! A nem megfelelő intézményi, személyi feltételekre hivatkozás is kicsit álságosnak tűnik: hát ki tehet róla, hogy így van? -az orvos kezelje partnerként, felnőtt, felelős emberként a kórházon belül és kívül is a bábát, az anyát, az apát, a mentős, az eü. személyzet. -Érjen oda a mentőautó 10 percen belül! Nem csak a szülésekhez. Uram bocsá: álljon ott az ajtó előtt. Még így is kevesebbe kerül egy otthonszülés a kórházinál (hálaadó nélkül is) Kacsolódó kérdés: kinek a pénzéből tartjuk fenn az ellátórendszereket? Mi lett az előre elkért hálaadóval? Úlnek vagy praktizálnak még ezek az orvosok? És hány nyilvánvaló műhiba miatt ülnek dokik börtönben? csak azért nem, mert olyan kitűmő és biztonságos intézmény háttérrel tették? -Amit Gerébbel művelnek az a legsötétebb diktatúrát idézi, igaz ez nem tűnik elsőre orvosi kérdésnek. Tényleg JOGos az az érv, hogy bizonyítékokat semmisít meg, megismétli a bűnelkövetést? Nem egyedül róla van szó! Különösen érdekes abban az összefüggésben, hogy egy tömeg- és környezeti katasztrófa felelős vezetőjénél nem merült fel hasonló érv a fogvatartás mellett. Nem hallunk éreket a vádhatósg részéről. Egy asszony, aki 22 éve küzd a nyilvánosság előtt majd el fog rejtőzni? Esetleg titokban szüléseknél fog segédkezni? Ez elegendő ok arra, hogy köztörvényes bűnözőként kezeljék? Itt is változtatni kell! És ez már nem az otthonszülésről szól.

 • Évica
  2010-10-12 16:46
  Előzmény: DrSchemmel

  Szülész nyilatkozta, hogy a nők 70-80 %-a képes komplikáció mentesen szülni! Ennyi nőnek már érdemes lenne szülőotthonokat építeni, hogy ne a kórok házában kelljen meglátni a napvilágot a még egészséges babáknak. És mivel a szülés nem betegség, hanem egy nő életében a legnagyobb csoda, ami történhet, ezért nem férfiakra, hanem empátiával rendelkező nőkre van szükség az asszisztenciánál. Majdnem minden újszülött fertőzéssel kezdi az életét, mert a kórok házában ez így szokás. Többek között ezért van sok beteg. Ha talpra akarják állítani az ország egészségét, a kórházba csak a beteg gyermeket viszik. Az egészségeseket békén hagyják, mivel alkotmányos joguk van az egészséghez! VAGY NEM?

 • adatvedelem
  2010-10-10 17:44
  Előzmény: DrSchemmel

  Mindig volt olyan érzésem, hogy mára az eü. jogalkotás pénz és hatalomi érdekek mentén történik. Egy új rendelet nem az egészség védelmében születik, hanem egyes üzleti körök kérésére, amit vastag borítékkal hálálnak meg, vagy egyéb más módon hálálnak meg.

 • DrSchemmel
  2010-10-08 23:12

  Nagymama 11 gyereket szült otthon. Anyukámnak sem volt fogadott orvosa.A nőgyógyászok kézzel -lábbal fognak tiltakozni jogszabály birtokában is, mert az általuk megkövetelt paraszolvencia elvesztését jelentené az otthonszülés engedélyezése.25 éve minden anyukát megkérdezek, hogy mennyibe került a szülése. Még nem volt egy sem, aki azt mondta volna,hogy semmibe.Mindenki állami intézményben szült...