hirdetés
 • Szilvási István
  2010-11-05 23:23

  A magyar betegtellátás egyre inkább a paraszolvencia-rendszerre alapult. Úgy tűnik, ennek végefelé vagyunk. Az, hogy egy kezdő jogász, vagy egy kezdő közgazdász kétszer annyit keres, mint egy kezdő orvos (aki nem másodfokon megváltoztatott ítéleteket hoz, aki nem elcseszett beruházásban, korrupt közbeszezésben vesz részt, aki nem a pénzügyi rablóbanda altisztje, stb., hanem emberek életét meghatározó döntést hoz) önmagában közbotrány, a magyar társadalom szégyene. Minthogy a parára alapított rendszer végnapjait éljük, talán egyszer majd a politika felébred. De a mai kereseti viszonyok mellett menjen minden fiatal orvos, amerre lát. (Nagyon sajnálom, hogy elmennek, de teljesen igazuk van.)

 • meddoc
  2010-11-04 22:00

  Kedves Qkac! Mivel szorosabb kapcsolatban nem állunk, megkérném a magázó viszonyhoz való visszatérésre, mintegy mutatva a kölcsönös tiszteletmegadást. Megfogalmazása tele van irracionalitással. Senki sincs elájulva magától, és semmiféle magasabb vagy netán alacsonyabb rendűségről nincs szó (ezt inkább a történelemkönyvekben lehet megtalálni). Érveimre, magyarázataimra érdemben nem reagált tevőlegesen. El kellene gondolkodnia inkább, hogy amit írok, tartalmazhat valós elemeket. És talán egyet is érthetnénk. Az orvostársadalom a nemzetért próbál mindent megtenni. Amennyiben a társadalom ezt nem értékeli, lelkük rajta. Én elmegyek. És sokak fognak követni.

 • nagymajor
  2010-11-04 17:52
  Előzmény: Qkac

  Egy orvos- aki letett egy még mindig komolyan vett esküt, amit csak igen kevesen mondhatnak el a mai társadalomból- az \"nem rinyál\", hanem követeli szakmai tudásának elismerését anyagilag és társadalmilag is, hogy az ilyen Qukacok tanulják meg végre, hogy mennyit is ér a társadalom egészsége és az egészséges gondolkozás!

 • Qkac
  2010-11-04 15:29
  Előzmény: meddoc

  Csak azért, mert annyira el vagytok ájulva magatoktól! Pedig semmivel sem vagytok magasabb rendűek, mint bármelyik embertársunk.

 • meddoc
  2010-11-04 09:55

  Kedves Qkac! A fórumbeli hozzászólásai alapján ön igencsak gyűlöli az orvosokat. Mi az oka? Egyébként, egy 18 éves, akik álmokkal jön az orvosira, majd tanul 6-7-8 évet, hogy egyáltalán betegközelbe jusson, kezdetben nem a fizetésen töri a fejét. De a végzés közeledtével, esetleg hitellel is megterhelten (nekem 2,5 milla) elgondolkozik, hogy megéri maradni, vagy sem. Ha családot szeretne egy fiatal, ahhoz pénz kell. Például babakocsira (legalább 40e), bébikaja (darabja 300 Ft - ebből napi 3), pelenka, ruházat... A szakkönyvek 10e forintról indulnak, a kongresszusokat saját zsebből kell fizetni, szaklapot venni... Nem egy ismerősöm van, aki 3 helyen dolgozik egyszerre. A társadalom kizsákmányolja az orvosokat. Ez modern kori rabszolgatartás. Hálapénzre pedig nem lehet és nem is szabad alapozni. Megfelelő fizetés kellene. És igen, potens érdekképviselet, aki tesz is. Nem csak üres levegő hagyja el a száját. Már 2 éve figyelem a hazai tendenciát, volt itt minden: dolgozzon ingyen a rezidens, hiszen még tanul; fizessen a rezidens, hogy tanulhat; 9 éves röghözkötés; emberi jogok megnyírbálása (a gyermekszülés, ami alapvető emberi jog, "méltányoláshoz" kötötték). Emellett a média az orvoslás megbecsülését a sárba döngöli. Ha valaki meghal, hír értékű, azonban ezrek gyógyulása mit sem számít. Nemzetgazdaságilag is az egészségügy kiemelt stratégiai pont. Az ellátás lerövidíti a betegszabadságok idejét, meghosszabbítja a ledolgozott évek számát, javítja az életminőséget, csökkenti a halálozást. Összességében jelentékeny mértékben hozzájárul az ország produktivitásához. Ehhez képest "fent" csak röhögnek... Ha nem lesz egészségügy, majd nem fognak. De akkor már késő.

 • tiger
  2010-11-04 07:53
  Előzmény: Qkac

  Külföldön mindenhol megfizetik az orvosokat!!

 • Qkac
  2010-11-04 06:49
  Előzmény: meddoc

  Mikor elkezdted az egyetemet, akkor is tisztában kellett lenned a pálya jövedelmi viszonyaival. Úgyhogy nem kell most rinyálni! Az ilyen emberekre nincs is szükség kis hazánkban, menjél isten hírével!

 • meddoc
  2010-11-04 00:10

  Igen, bruttó. Adózás után pedig...emellett, ha jól tudom a hiányszakmák esetén (legalább egy ismerősöm esetében tudom) utazási támogatás etc. nem jár. Amit az 50%-kal adnak, azt vissza is veszik. Ennyit arról, hogy a nemzetnek orvos kell. A vezetőknek fel kellene ébredni.Hol van ilyenkor Magor? Az érdekképviselet eddig tartott? Hol van az életpályamodell? Sajna költői kérdésemre hiába is várnék választ. Nincs más, batyut vállra fel...