hirdetés
 • Szilvási István
  2010-12-11 19:51

  Évek óta siránkozunk a betegellátás területi egyenlőtlenségei miatt. Ezt megoldani csak akkor lehet, ha legalább az egykori súlyponti kórházak (a megyei kórházak) állami szabályozás alatt állnak. Különben az ellátás színvonala az önkormányzatok laikus döntéseitől függ. Ha be kellene zárni egy alkalmatlan kórházat, a lakosság utcára vonul, az önkormányzat pedig - újraválasztását mérlegelve - szubjektiv döntést hoz. Ez így nem megy. Országosan egységes fejlesztést önkormányzati tulajdonban lévő kórházakkal nem lehet megvalósítani. Ideje lenne erre ráébredni, elvtársaim az Úristenben.

 • mento
  2010-12-10 09:49
  Előzmény: pannonm

  Továbbmegyek: a betegszállításban résztvevő autókat nem az állam bácsi vette, mint a mentőkét. Ez mind magántőke. Azt akarja elvenni? Akkor fizesse is ki! De fizesse azt is ki, ami miatt még működik a betegszállítás: a magántőke folyamatos befelé áramlását. Fizesse ki a 2 év ügyeletben eltöltött időt, az irányítási rendszert, és az irányítók 24 havi bérét.

 • mento
  2010-12-10 06:55
  Előzmény: pannonm

  Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mi lesz akkor, ha, valóban átveszi az irányítást az OMSZ. A mai helyzet az, hogy erre nincs semmilyen technikája, és embere. Továbbá: képes lesz-e a megyénként napi 300 betegszállítási kérés felvételére? Sokszor ha hívod a 104-et csak kicsöng ....kicsöng...aztán egy gépi okos hang közli, hogy várj, mert minden vonal foglalt.... A saját irányításuk is hagy kívánni valót maga után.......

 • pannonm
  2010-12-09 17:24

  Ha Orbán Úr és csapata is a saját autóját adja a betegszállításhoz,akkor adom én is! Koromnál fogva ismerős az eljárás-a Rákosi rendszer csinált ilyent először a szocik ellehetetlenitik az éhbérért dolgozo betegszállítókat utána s fidesz a maradvány elveszi! Sajnos Én mindig rájuk szavaztam-Többé nem teszem! Tisztelettel Pannonm.