hirdetés
 • drhatvani
  2011-01-11 05:50
  Előzmény: meddoc

  Kedves MedDoc, igy mar annyira mas - de tenyleg. Igy lehet kommunikalni, es igy varhato eredmeny is. Az On altal - most mas hanenemi szinezettseggel - felvetett kerdesek megalapozottak, valosak, valaszra, megoldasra varnak. Javasolom, hogy kiserjuk figyelemmel a Miseta javasalat sorsat, s kerem, hogy ezt az utobbi hangnemet hasznaljuk. Ez, egyreszt mindkettonk szakmajahoz meltobb lesz, masreszrol meg sokkal valoszinubb konszenzussal s igy ertekes megoldassal kecsegtet. Udvozlettel - hzs

 • meddoc
  2011-01-09 16:58

  Kedves drhatvani! Javaslom, hogy az elmúlt 5 év rezidensképzéssel kapcsolatos politikai lépéseit tekintse át. Szerintem felháborodásom nem egyedi eset. És igen, ha egy adott szakmán belül megosztottság van, az kívülről is könnyebben támadható. Márpedig ez a gondolat megosztó.( Lupus est homo homini.) 13 milliós hitellel indítani az egyetemi életet... lehet csinálni... csak nincs értelme. Ugyanis: -mi a garancia, hogy elvégzi -ha elvégzi, el tud-e helyezkedni -ha elvégzi, el akar-e szakmán belül helyezkedni. Mindegyik eset akár külföldi munkavállalással is zárulhat. Túl sok az ismeretlen tényező. Ép eszű ember nem megy bele egy ilyen szerződésbe. Gondolom Ön sem vállalta volna be ekkora hitel mellett. "A címben foglalt állítás meg sérti a néven nevezettet" A nem gondolkodás szerintem nem sértő. Arra utal, hogy figyelembe kellene venni a hallgatók álláspontját is. Az elkapkodott döntések később visszaüthetnek. És egy ilyen javaslat jogi paragrafussá emelése esetén a politika pajzsként fogja felhasználni a Dékán Urat az ellenzőkkel szemben. "sérti az őt szavazással vezetőjéül választó PTE orvoskart is" Amennyiben jól tudom, a Dékán Úr nyújtotta be javaslatát. Nem a PTE. Amennyiben rosszul informálódtam, elnézést kérek. Ellenben információim helyessége esetén kérném, ne mossuk össze az egyént egy oktatási intézménnyel. "Ezek értéke az állami finanszírozáshoz mérten elenyésző: ""gumikesztyű, köpeny, könyv" az etc.-ről nem is beszélve:-) Maguknak kell megvenni? Tegyék." Gondolom, tisztában van a jelenlegi árakkal. Az albérlet, könyv, ... nem kis költség. Szintén milliós nagyságrend. Amennyiben fizetős oktatást akarnak, az legyen all inclusive. "Az Önök oktatói mind közalkalmazottak, így LEGALÁBB a közalkalmazotti bértábla szerint képzettségüknek és közalkalmazotti jogviszonyuk időtartamának megfelelő fizetést kapnak, amit kiegészíthetnek többletfeladatért kapott díjazással, pályázaton elnyert összegekkel." Ismerem a finanszírozást. Ellenben az elvégzett munka ellentételeként felkínált összeg szerintem jelentősen elmarad az elvárhatótól. Ne felejtsük el, hogy a ma tanuló fiatal holnap minket, és a magyar népesség egy részét gyógyítja. És az oktató is szívesebben magyaráz naphosszat, ha tudja, munkáját nem csak a hallgató becsüli meg. Remélem véleményem nem találja sértőnek. Amennyiben BÁRKIT is bántott volna hozzászólásom, ELNÉZÉST KÉREK. A radikális hozzászólás mögött csak egy kétségek közt vergődő ember húzódik.

 • drhatvani
  2011-01-08 18:31
  Előzmény: meddoc

  Kedves meddoc, az együttérzés komoly érték, remélem, hogy nevében elrejtett nemes szakmája gyakorlása során naponta gyakorolja. Úgy vélem, most is ezt akarta tenni, de együttérzését, javasolom, terjessze ki a másik félre is. Nem osztom a véleményét tanult hozzászóló-társamnak, hogy egy ilyen vezető SZÉGYEN...UNDORÍTÓ. Ha szégyent hozna valakire, akkor első sorban azokra, akik út választották, de erről szó sincs. "A saját fajtáját nyírja." - ugyan már, kedves meddoc, a saját faja alatt kire gondol? Az Attilákra? A Misetákra? A dékánokra? Igaza van: "A 13 milla kamu, ezt mindenki tudja." a 13 milla mégis egy szám. Aminek logikus eredetét dékán úr biztosan meg tudja jelölni. Úgy gondolom, hogy a szám a normál időn belül befejezett orvosi képzés után kapott tiszta állami finanszírozás számaival korrelál. Ezek értéke az állami finanszírozáshoz mérten elenyésző: ""gumikesztyű, köpeny, könyv" az etc.-ről nem is beszélve:-) Maguknak kell megvenni? Tegyék. Ez meg a legföldrengetőbb félreértések egyike amit valaha hallottam: "Az oktatóinknak vagy keveset, jelképes összeget, vagy SEMMIT sem fizetnek a tanításért cserébe." Az Önök oktatói mind közalkalmazottak, így LEGALÁBB a közalkalmazotti bértábla szerint képzettségüknek és közalkalmazotti jogviszonyuk időtartamának megfelelő fizetést kapnak, amit kiegészíthetnek többletfeladatért kapott díjazással, pályázaton elnyert összegekkel... "etc." Hogy "Ilyen feltételekkel ki megy majd orvosnak?" Ez legyen a szabályozást végzőnek a munkája során feltett kérdés... Miseta véleményében nem látok olyan szándékot, hogy büntetne "valakit, mert tanulni akar". Az átsrtuktúrálást, igaza van, kedves meddoc, a többi egyetemi szakra és végzettségre egyaránt tekintettel kéne megtenni. De ne aggódjon, kedves meddoc, nem Miseta dékán fogja azt a szabályozást megírni, csak egy javaslatot dobott be a közösbe, amiképpen egy véleményt fog a készülő szabályozásról mondani, mint M. Attila és mint dékán is... (driuris2)

 • drhatvani
  2011-01-08 18:11
  Előzmény: neman

  Mit ért kedves "neman" barátunk "a tovább folytatott becstelenítés" alatt? Amellett, hogy nem tartalmaz tény-állítást, túl színpadias megfogalmazásnak s így egyenesen valótlannak érzem. A címben foglalt állítás meg sérti a néven nevezettet, sérti az őt szavazással vezetőjéül választó PTE orvoskart is. Kár névtelenül sértegetni egy ilyen nem-szakmai vitában egymást.

 • neman
  2011-01-05 21:51

  Nagyon elgondolkodtató, hogy fel sem merül az orvosvezetőben az a kérdés, hogy mi az oka az elvándorlásnak. Ui., ha felmerülne, akkor a fiatal orvosok védelme, érdekük képviselete lenne a kötelessége. Annak hangsúlyozása, hogy tudásukhoz és felelősségükhöz mérten kellene megbecsülni a fiatal ( és az idős) orvosokat. Tisztes bérezés járna ezért a nagyon nehéz munkáért, nem pedig a tovább folytatott becstelenítés !

 • meddoc
  2011-01-05 10:55

  Együttérzek pécsi orvostanhallgató társaimmal. Egy ilyen vezető SZÉGYEN. A saját fajtáját nyírja. UNDORÍTÓ. Ha pedig pénzt akarnak, akkor ahhoz legyen tételes elszámolás, pontosan mi és mennyibe kerül. A 13 milla kamu, ezt mindenki tudja. A gumikesztyűt, köpenyt, könyvet, etc. mind magunknak kell megvenni. Az oktatóinknak vagy keveset, jelképes összeget, vagy SEMMIT sem fizetnek a tanításért cserébe. Akkor mégis mi kerül 13 millába??!! Részletes elszámolást! Ja, hogy az nincs?? Ilyen feltételekkel ki megy majd orvosnak? Azért büntetni valakit, mert tanulni akar? És a többi egyetemi szak? Azokkal mi lesz?