hirdetés
 • mjonas
  2011-01-22 17:54
  Előzmény: Nicephor

  A gyógyulási siker történetekre hivatkozva lehet, hogy nem is olyan " áltudományos maszlag". http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-gyogyulas.htm A könyv, ill. az elmélet egyébként külföldi orvosi kutatások eredményein, orvosi publikációkon alapszik!

 • Nicephor
  2011-01-16 07:05
  Előzmény: mjonas

  Kösz, inkább nem. Szendi Gábor egy közismerten tévképzeteket és tévtanokat terjesztő, sértett ember, akit nem is ok nélkül kivágtak az egyetemről, és azóta mindenféle (lehet, hogy külföldről átvett) áltudományos maszlaggal eteti a hiszékeny magyar internetezőket.

 • mjonas
  2011-01-10 17:16
  Előzmény: Nicephor

  Paleo táplálkozás témában szíves figyelmébe ajánlom Szendi Gábor honlapjának és blogjának ( esetleg könyvének) tüzetes tanulmányozását! http://www.tenyek-tevhitek.hu/mediaszereplesek.htm

 • Nicephor
  2011-01-08 10:23
  Előzmény: uj

  Nekem is nagyon tetszett a cikk, mivel sokat tűnődtem azon, hogy ezt a két időskori problémát hogyan lehetnek megoldani. A hozzászólás is nagyon tetszett. Igazán eredeti ötleteket közöl, csak az a baj, hogy nem értek mindent. És nemcsak nyelvi szempontból. Úgy érzem, hogy a hozzászóló bizonyára külföldi, ám az utóbbi időben sokat javult a magyar nyelvtudása. -- Például nem tudok rájönni mit ért azon, hogy - A paeolita étrend visszaállítása. - És azt sem értem, hogy mi a természetessen növesztett és tenyésztett élelem. -- Hálás lennék, ha főleg az elsőt megmagyarázná, és további magyar nyelvgyakorlásához sok sikert kívánok.

 • uj
  2011-01-07 23:14

  Fontos figyelmeztető cikk. Az élelemből felszedett tápanyagokat, vitaminokat, tápsókat és nyom elemeket valamint anti-oxidánsokat nehéz szervezetünkbe juttani elég mennyiségben. Az élelmiszer ipar feldolgozási módszere, a már nem friss zölségek üzletbe kerülése, az állatok elszállásolása, élelmiszere nem természstes állapot és szennyezett, permetek és hormonok, antibiotikumok visszamaradt tartalmával. A gyümölcsök és zöldségek vitamin-szegény, tápsó-szegény volta és a gyom és rovar-írtók szennyződése révén egy dubpla bunkó nekünk. A paeolita étrend visszaállítása és természetessen növesztett és tenyésztett élelem szennyezetlen és tápdús volta biztosítja az elegendőt. Sajnos az organikussan, biodinamikus termények és szabadon legelő kapírgáló és túrkáló állatok- szolgáltatta étrendümk költségessebb. A háztáji konyhakert és állatok egy kincs akinek megvan. Nincs kálcium veszély és nincs szükség kiegészítőkre, eltekintve attól időnként kellhet mikor betegek lettünk, a gyorsabb gyógyulás érdekében. Különbséget kell tennünk a minőségi és a silány, sőt szennyezett táplálék kiegészítők közt. Ez az ipar is haszon-alapú és szabad úszó a levizsgáló medencében.-