hirdetés
 • Nicephor
  2011-01-15 15:38
  Előzmény: Szilvási István

  Egész kis láncreakciót indított el egy hozzászólás, ami szerintem félreértésen alapul. Mire is reagálunk? A Magyar Orvosi Kamara pontosította álláspontját, de ezt ki, mikor és főleg hol tette közzé? Amihez itt hozzászólunk, az Budapest, 2011. január 10. dátummal jelent meg valahol, ezt tudtunkra adta a weborvos 2011-01-10-én 15:26-kor és Forrásként két rövidítést alkalmaz: MTI - OS. Az MTI-t ismerem. Mi az OS? Biztosan Országos Sajtószolgálat. Végigolvastam a mok.hu azonos idejű közleményeit, de sehol sincs. Szilvási István a MOK közleményére hivatkozik, de hol és mikor olvasta? Hozzászólásában évi kb. 24.000 Ft tagdíjmacimumot említ, de hogy ezt honnan olvasta, nem tudom. Először ezt kellene tisztázni.

 • nagymajor
  2011-01-11 18:57
  Előzmény: Szilvási István

  Csak "egy újszülöttnek új minden vicc"! mi régóta tudjuk, hogy a MOK csak a vezetők kényelmes fenntartására szolgál és semmit nem tud kiharcolni a számunkra (feltehetően nem is akar!!!), mert nemcsak azért nincsenek jogosítványai, mert olyan "rossz volt hozzánk a mindenkori kormányzat", hanem azért sincsenek, mert valóban nagy orvostömeget soha nem tudott feltételek nélkül maga mögé állítani. ... Ezért kell hát újra a "kötelező kamarai tagság" és azért,hogy meglegyen a nagy pénz!- ha a vezetőségbe csak "társadalmi munkásokat" ültetnénk, akkor már nem érdekelné őket a kötelező tagság!

 • Szilvási István
  2011-01-10 17:36
  Előzmény: Szilvási István

  Érdekelne, hogy volt-e erről elnökségi szavazás? És ha volt, mi volt annak az eredménye (igen-nem-tartózkodás)? Nagyon kiváncsi volnék az egyes elnökségi tagok véleményére.

 • Szilvási István
  2011-01-10 17:34

  Amit az első híradások után nem akartam elhinni, igaz. A MOK közleménye szerint is. Azaz: az évi kb. 24.000 Ft tagdíjmacimumot a MOK valóban évi kb. 80.000 Ft-ban akarja megszabni. Bevallottan csekély jogosítványok mellett. Ami tényleg elképesztő: a három eü. kamara közül egyedül a MOK tiltakozik az ellen, hogy az elnök havi jövedelme maximálva 750.000 Ft-ban (+költségtérítés), és azért harcol, hogy 2 Mio Ft lehessen. Mostanra ez lett a két legfontosabb vitapont a tárca és a MOK között! Kinek az érdekeit képviseli a MOK?