hirdetés
 • Nicephor
  2011-01-20 23:47
  Előzmény: honagi

  Hálás vagyok, hogy honagi felhívja a figyelmet a valóságra, és gyakorlati szempontból beszél az intenzív munkát végzők mindennapi gondjáról. Nagyon sokan vannak hasonló helyzetben, és kénytelenek elviselni adott esetben a kínzó éhséget is. A munkával járó stressz talán kissé segít is feledtetni az éhségérzetet! Sokáig magam sem vettem tudomást arról, hogy délben is hiányzik az evés, és a vele járó paraszimpatikus túlsúly egy időre. Ez sem tekinthető okvetlenül rossznak. Hosszú ideig az honagi-hoz hasonló módon éltem és dolgoztam, míg egyszer csak hevesen tiltakozott a szervezetem. EKG-elváltozás még nem volt, de később az is lett. Akkor rádöbbentem, hogy az emberért minden áldozatot meg kell hoznunk, csak emberáldozatot nem. Ha tartósan akarom a betegek javát szolgálni, akkor egy aprócska változtatásra van szükség! Nem tettem mást, mint 40 perccel korábban keltem, és megettem egy kiadós reggelit. A változás leírhatatlan volt. Sokkal jobb hangulatban, lendületesebben ment minden. Ennek már 40 éve, és a szokás megmaradt. – Természetesen ez nem szentírás! Ami nálam bevált, lehet, hogy másnál nem válik be, vagy technikai okból lehetetlen. Ajánlani csak azt lehet, aminek hasznosságáról elméletileg is meggyőződünk. Még annyit, hogy azóta családom is van, de engem reggel még sosem szolgált ki senki. Kislányom, aki már felnőtt, diplomás dolgozó, egykor azt mondta: Apa, te úgy reggelizel, ahogyan más vacsorázik!

 • honagi
  2011-01-20 11:00
  Előzmény: Nicephor

  12 órában dolgozom, gyakran egyedül 30 ágyas állandó felvételes osztályon, nem tudok királyként reggelizni, sőt,sehogy sem, ebédelni sem igazán,tehát este eszem, otthon.De úgy látszik, a muszáj nagy úr, vagy nagyon erős vagyok, mert nem "csuklom össze" így sem.Próbálja ki, meg lehet szokni.Ennyit az ideálisról és a valóságról.

 • Nicephor
  2011-01-18 19:44

  Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy&#8230 stb. Nem folytatom, lényeg az, hogy a nap folyamán együnk egyre kevesebbet. Főleg lefekvés előtt nem célszerű nehéz étellel terhelni a szervezetet. Ez a régi mondás és ez a nézet nem a fogyókúrára vonatkozott, hanem általában az egészséges étkezésre. Attól függetlenül, hogy valakinek kell fogynia, vagy nem kell fogynia, kell-e vigyázni a testsúlyára vagy nem. Ebből az következik, hogy a magam részéről a cikk minden megállapításával egyetértek, kivéve a címével! A reggeli kiadós étkezés nélkül az intenzív munkát végző ember vagy összecsuklik, vagy annyira megéhezik, hogy falni kezd. Akkor pedig lőttek az egészséges életmódnak! &#8211 Fogyókúra esetén pedig: Reggelizz úgy, mint egy fogyókúrás király,&#8230 stb.