hirdetés
  • uj
    2011-01-22 10:32

    Nem jó ötlet ha a napfénynek nem tesszük ki börfelületünk minimum 30%-át fél órára, és becsréljük sárgarépára és paradicsomra. Mindkettő fontos, de különössen a sárgarépa, sárgatök, pirosra érett zöldpaprika, zöld levelű zöldségek zsiradékon párolva vagy 20 percig annak érdekében a bennük lévő antioxidánsok fel legyenek szabadítva számunkra. Ugyanis ezek az antioxidánsok vízben nem oldódnak csak zsiradékban. 50 évvel korábban a környazeti szennyezés mértéke moderált volt és a termőföld egészsége még nem volt tönkretéve. Így az antioxidánsok fajtái beleértve C vitamint ami vízben oldódó antioxidáns szervezetünk nem volt annyira hiányukban. Manapság ez létfontosságúvá vált. A napozás után ha tussolunk ne használjunk szappant vagy bármi oldószert, és csak higénikus altesti tisztálkodáshoz használjunk szappant. A bőrünkben szintetizált D vitamin napfény hatására a felszínen képződik és csak órák után szívárog a mélyebb rétegbe és jut be a vérkeringésbe.