hirdetés
 • Szilvási István
  2011-09-08 09:19

  Éfernek - aki szerintem alkalmas jelöltek hiányában - úból a "MOK" elnöke lesz - saját egyéni karrierje a legfontosabb. Mentségére szolhgáljon, hogy a jelenlegi jogszabály semmiféle orvos-érdekvédelmi jogosítványt sem adott a MOK-nak. Éger a demagóg dumáival lehet, hogy vastapsot kap, de érdemben nem történik semmi. Semmi. Orvos-érdekvédelmi szerveződésre lenne szükség. Igazi szakszervezetre és igazi Kasszorvosi Szövetségre. A "MOK" a jelenlegi jogszabályi környezetben az orvosok önszabályozó szakmai-etikai felügyelő szerve. Büntetni tud egyedül. Most már - a kötelező kamarai tagság miatt - moinden orvost.

 • Szilvási István
  2011-09-08 09:14

  Az orvosknak igazi érdekképviseletre lenne szükségük. A mai MOK erre - jogszabályi és személyi problémák miatt - alkalmatlan. A közalkalomazott orvosoknak szakszervezetre, a vállalkozó oörvosoknak Kasszaorvosi szervezetre van (lenne) szükségük. Magyar orvos! Szervezkedj!!

 • Szilvási István
  2011-09-08 08:54

  A probléma megoldást követel. De a megoldás nem lehet a duma.

 • LeoNardo
  2011-09-05 16:32

  1./ Álságosan hangzik olyan ember szájából a "gyerekek maradjatok itthon!" felszólítás, akinek a mindhárom gyermeke külföldön él. 2./ Nekem, öreg orvosként bizony tele a hócipőm ezzel a politikusi álszentséggel, hogy legyen türelmünk. Ez ugyanaz, mint a szocializmus szövege volt. Látjuk, hogy mire megy ki a játék: az orvos-nyomorra - még igazán tisztességes nyugdíjra sem futja, és közben még fikázni is lehet az orvost a hálapénzzel. 3./ Nemcsak itthon "rögös az út", kint is az. Látom a kint, és az itthon élő gyermekemen. Csak ott megbecsülik az orvost anyagilag, erkölcsileg, emberileg, itthon meg sehogy, és nem is akarják. Ezek után nagyon hazug ez a szöveg. Kár ilyesmivel megváltoztatni a gólyák tanulással kapcsolatos pozitív motivációját.

 • neman
  2011-09-04 21:01

  "várható nehézségek ellenére", "rögös út". Szomorú, hogy ezzel biztatjuk a fiatalokat. Egyik orvos gyerekem külföldön, a másik itthon. Nem tudom, kinek könnyebb !! A kinti ma azt mondta a szöveg hallatán: rögös ez ott is, csak nem kell úgy sziklát mászni, hogy nem tudja, mögötte szakadék van-e vagy út. Sokat dolgozik, kiszámíthatóan, fél évre előre ismeri a beosztását. Ha plusz ügyeleti kérés van a kórház részéről, többszörös javadalmazást kap. És nem csak fizetik, MEG IS KÖSZÖNIK a munkáját ! Az itthoni: hát én támogatom, lakást (egy pici garzont) mi vettünk neki, viszi a megfőzött ételt itthonról. Két szakvizsgával, ügyelettel tizéves orvosként tudjuk mit keres...A most aláirt rezidenseknél kb. 60.000-rel kevesebbet ! Ez valóban reális megoldás ??? És, miután már értő ember, de még relative fiatal, nagyon sok hárul rá. Nagyon szomorú, hogy a mi fiatalságunk jelszava jön elő: majd.. (.. a kommunizmusban..??) Ha a haza nem becsüli a felelős munkát, tisztességet, tudást, tanulásba belefektetett időt, energiát, a szülők anyagi áldozatát, akkor mit várhat el az állampolgárától ??

 • cicbt
  2011-09-04 19:24

  Mit háláljanak meg?Arra,hogy olyan pályára készülhetnek hat plusz négy évig folyamatosan és szorgosan tanulva,amelyen az országos átlagbérért 48-60 órát kell itthon dolgozniuk és mindenki jobban tudja náluk mit kell tenniük?A XIX.sz-ban a tudós orvosokat keresték, a XX.-ban a kedveseket,most a XXI.-ben az engedelmeseket.Ha a tudás a megbecsülés alapja,akkor kell a taníttatásért hálásnak lenni.Már nem aktuális.