hirdetés
Kapcsolódó cikk: Miből él a magyar orvos? »
 • NEIRDA
  2012-10-06 15:08

  http://www.careersinwhite.com/Job-Fairs/HUNGARY-BUDAPEST-Dan ubius-Hotel-Gell%C3%A9rt-07-10-2012

 • bala
  2011-12-28 11:11
  Előzmény: Qkac2

  "annyi a nagy többségének befolyik" És ezt Te honnan tudod? Magad láttad, vagy készítettél egy reprezentatív felmérést? Mert hülyeségeket beszélni bárki tud..

 • honagi
  2011-12-26 21:26
  Előzmény: weljan

  igen, az lesz a gond, hogy kinek adja!szét kell nézni, a betegágy mellett dolgozók között, hogy mennyi idősek, mert én szinte mindenhol a 40-50-60-as korosztályt látom, nincsenek fiatal nővérek, ergo nincs utánpótlás, akik meg még vannak,azok az aránytalanul nagy leterheltség miatt fognak elmenni, mert nem lehet már ilyen körülmények között sem fizikailag, sem pszichésen bírni.Hálapénzből él a nővér is?Mikor egyre szegényebbek az emberek, gondolja, jut nekünk is?És különben is, nem kell ezzel takarózni, meg kell fizetni ezt a munkát.annyiszor hallom a betegektől, hogy nem szeretne a helyemben lenni, meg ő ezt nem csinálná..tehát ez egy kiemelten nehéz munka, akkor ennek arányában fizessék is meg,valóban, mint külföldön.És el fog még menni nagyon sok eü-s, ez biztos, mert az igért nevetségesen kevés nagyszerü karácsonyi pénzt sem tudták ideadni, csak hitegetés van állandóan.Meg gerincsérv előbb-utóbb.

 • weljan
  2011-12-26 17:06

  1. A KSH statisztika minden egészségügyben dolgozó diplomásról szól, azaz az ágy mellett dolgozó orvosokon kívül pénzügyesekről, jogászokról, műszakiakról, igazgatókról stb. Ezek saját szakmájuk bérszintjét kapják, azaz az átlagot felfelé tolják, ha nem is sokkal. 2. Más a fiatalok, és más az idősebbek bére. Az elöregedés miatt ezért a kép csalfa. 3. Qkac 1,2,3 gondja nem az lesz, hogy mennyi hálapénzt adjon, ha nedjisten bajából egyszer ki kell gyógyítani, hanem az, hogy kinek? Fiataljainkat ugyanis az általa lelkesen, de tudatlanul túlbecsült hálapénz sem marasztalja, inkább Angliában kapnak hálapénz mentes tisztes bért. Mégha hazájuk iránt vérző, honvágytól gyötört szívvel is.

 • neman
  2011-12-23 22:34
  Előzmény: Qkac2

  Nem tudom, mit jelent a f... Lehet, hogy már öreg vagyok hozzá. Nem sírok. Igy éltem, már így is halok meg. Hogy olyan országban élek, ahol az orvosi végzettséget, képzettséget az utcaseprőével mérik. És évtizedeken keresztül, éjjel-nappal, hóban-sárban végzett munkánkért az ostorozott hálapénzzel vélik megfizetni.. Én már csak igy halok meg. A fizetséget nem is várom, vártam, innen..

 • Qkac2
  2011-12-23 09:04
  Előzmény: neman

  A kérdés a hálapénzre vonatkozott! Havi néhány tízezer adózatlan forintot sokan elfogadnának! Annyi meg az orvosi társadalom nagy többségének befolyik a kasszába! Ne sírjanak állandóan, mint a f.......

 • neman
  2011-12-22 23:21
  Előzmény: Qkac2

  Nem tekintem provokációnak, csak érdeklődésnek. Ha a jelen (ügyelettel, tehát túlmunkával) kapott jövedelmem kétszeresét keresném, bizony már számottevőnek tekinteném..

 • neman
  2011-12-22 23:21
  Előzmény: Qkac2

  Nem tekintem provokációnak, csak érdeklődésnek. Ha a jelen (ügyelettel, tehát túlmunkával) kapott jövedelmem kétszeresét keresném, bizony már számottevőnek tekinteném..

 • neman
  2011-12-20 23:04
  Előzmény: Qkac2

  Kedves Hozzászóló ! Az önkizsákmányolásból - a többség ! Újabb és újabb ügyeletek vállalásából. Többször írtam már, hogy nem szabad általánosítani. 10 vagy 20 % % lehet azon orvosok száma, akik számottevő paraszolvenciát kaphatnak ? Remélem megnézte a mai Este c. műsort a TV1-en, Papp Magorral, Rácz Jenő kommentjével. Innen tájékozódhatott arról, hogy 9 éve nem volt érdemi bérrendezés az eü.-ben. Hallhatta, hogy a kezdő orvos bére azonos lehet az utcaseprőével. Miről beszélünk? Az új Munkatörvénykönyvről ? (is?)Amelyben, egyébként nagyon helyesen, anyagi előny, hálapénz elfogadása tiltott lesz..? Tessék mondani, ki fog dolgozni ilyen felelősségteljes, fárasztó, tudást és saját (orvosi életet) rövidítő munkakörben ? A fiatalok biztosan nem - ha nem látnak jövőt ebben az országban. Ébresztő !! A cikkhez: 60 évesen, 3 szakvizsgával, ügyelettel örülök, ha 200.000 ft- kerül a számlámra a hónap elején..