hirdetés
 • Zellerke
  2012-03-27 16:57
  Előzmény: itoth2777

  nem tudom, mit mondanának immár felnőtt, a fészekből kirepült gyermekeim.Nem is merem megkérdezni, mert még elmondanák... De a mai fiatalabb orvosnőknek még sokkal nehezebb. Ha csak arra gondolok, hogy a mostani, feljelentgetős, számonkérős, internet által "felvilágosul" betegekkel állnak szemben, olyan társadalmi közegben, ahol a gyermekvállalást magánügynek kezelik, tehát semmilyen elismerés nem övezi, mia fenének szülnének akár egynél is többet? És azt is miért tennék 35 éves koruk előtt? Hiszen bármikor kiránthatják lábuk alól a talajt. Talán az orvosság egyetlen előnye egyelőre, hogy hiányszakmává vált.

 • nagymajor
  2012-03-19 18:14
  Előzmény: itoth2777

  A szerep-tévesztés minden olyan modern fogyasztói társadalomban megvan, ahol az egyéni ambiciókat a közösségi célok elé helyezik. Észre kellene végre venni, hogy a nő társadalmi szerepe- a legfontosabb a társadalom szempontjából, az anyaság és a család összetartása, a jövő biztosítása. Ha ezt nem tekintjük bárhol is, elsődlegesnek,akkor nemsokára nem tudunkmajd semmilyen európai országban társadalomról beszélni sem, tehát minden ilyen értelmetlen kutatás talaját veszíti.

 • itoth2777
  2012-03-15 10:29

  Szerintem ez egy nagyon semmitmondó cikk, és ha a kutatás is csak ennyi, akkor ezt kár volt egyáltalán lefolytatni is. Egyértelmű, hogy mindenki szerepkonfliktusba kerül, aki egyszerre anya és dolgozó nő, plusz még háztartásbeli is. A cikkben sem az igazi okokról, sem a megoldásokról nem lehet olvasni. Az átlagéletkor alapján meg olyanok tölthették ki leginkább, akiknek nagyok a gyerekeik. Jó lenne ha már eljutnánk oda, hogy egy kutatás nem csak már létező evidenciákat vizsgál, hanem a megoldási javaslatot is leteszi az asztalra egyben, például, hogyan lehet ezt szerepkonfliktust csökkenteni. És nem csak annyit mond ki, hogy preventív megoldásokra van szükség!