hirdetés
 • nagymajor
  2012-05-01 17:05
  Előzmény: judits

  Minden normális ember tudta-tudja, hogy az érzelmeit ki lehet és kell is mutassa családtagjai, barátai előtt! Ezek a bugyuta, az amerikai világban elterjedt szólam-csomagok művelt európai ember számára valóban együgyűnek és nagyon leegyszerűsítőnek tünhetnek; de az elbutított fogyasztói társadalomban minden szájba kell rágni újból, amit a boldog középkor óta kezdtünk elfelejteni.

 • judits
  2012-04-25 16:23
  Előzmény: Kamillavir

  Igen, olyan együgyű, mint amilyen egyszerűen meg lehet fogalmazni bonyolult dolgokat. Érdekes a felvetése, hogy káros és önzővé nevelő a gondolat, sőt, az élvezetek hajszolására szolgál, miszerint "Bárcsak lett volna bátorságom kimutatni az érzelmeimet." vagy "Bárcsak szorosabb kapcsolatot ápoltam volna barátaimmal." vagy "Bárcsak boldogabb lettem volna." Talán egy trapista rendben jó szolgáltatot tudna tenni az emberiségnek.

 • Kamillavir
  2012-04-25 14:33

  A cikk melyben arról írtak, hogy egy nővér könyvet írt arról, hogy mik azok melyeket a legtöbben bánnak haláluk előtt, nem hogy nevetségesen együgyü, de egyenesen káros is. Önzésre, élvezetek hajszolására bíztat, és hamis képet ad a boldogság fogalmáról.