hirdetés
 • nagymajor
  2012-09-24 19:07
  Előzmény: honagi

  nagyon egyetértek Önnel!- a világ jobbik felében a szakápolók rengeteg olyan munkát elvégeznek, amit nálunk az orvosokra hárítanak. A szakápoló-képzést kellene oda fejleszteni, hogy a még megmaradt orvosokat tehermentesíteni lehessen; természetesen a szakálpolók feladatainak növekedésével a személyi-szakmai felelősségüknek is nőnie kell!- tetteikért csak ők vonhatók felelősségre, nem bújhatnak az orvosok háta mögé, mint eddig. És akkor megint csak eljutottunk a pénzhez: a szakápolóképzés igényesebbé tételéhez pénz kell, a szakálpolóókat sokkal jobban meg kell fizetni, ehhez is pénz kell.

 • dzsu
  2012-09-15 08:35
  Előzmény: Diana

  Lassan eltűnik a fény az alagút végéről. Nem kifelfele mászunk a gödörből hanem egyre mélyebbre csúszunk. Az orvosok már csak mutatóban vannak a kórházakban, egyre nagyobb szükség lenne a jól képzett, esetleg diplomás ápolókra, erre mi segédápolókat képzünk. Elkeserítő a helyzet, az embernek menekűlni támad kedve, minden motívációt kiölnek belőlünk. Ki fogja beadni a vénás injekciókat vagy bekötni az infúziókat az orvosok helyett? Adunk megbízást a segédápolóknak?

 • Diana
  2012-09-10 13:17
  Előzmény: honagi

  Érdekes, hogy erre van pénz, a béremelésre nincs. Illetve van akiére volt, van akiére nem. Megéri ez, tényleg? Egyik oldalról igen, hiszen majd az ápolási asszisztenseket nem kell besorolni a bértábla E, F..stb kategóriájába, a fizetésük a béka segge alatt lesz, az egy műszakra számolt nővérlétszám mégis megvan könnyedén,..micsoda briliáns spórolás! Ugyanakkor a segédmunka, amit majd rájuk bíznak, nem fog tetszeni a negyedüknek sem, s mihelyt tehetik már messze lesznek a betegellátástól. ( Tisztelet a kivételnek!) Aztán újra ott tartunk, ahol most. Nem az alapján kellene beiskolázni valakit, hogy tartósan munkanélküli, stb., hanem hogy egyáltalán van-e rá motivációja, türelme, készsége. empátiája. Ez megint az ápolói szakma egyfajta leminősítése. Igaza van az előttem szólónak. Jelen struktúra nem engedi meg, hogy segédekkel töltsük tele az intézményeket.. A kórházak nyavalyognak, hogy nincs szakápoló, ha meg jelentkezik mégis egy-kettő, hirtelen nem találnak neki szabad statust.Bezzeg a közmunkásoknak hipp-hopp teremtenek majd. Mert muszáj lesz. Mert őket az ÁLLAM támogatja így-úgy, kevesebb utánuk a járulék...stb. Egy időre be is lesznek betonozva pont ezért. A diplomásokat pedig majd ki lehet rúgni, vissza lehet sorolni, mondván, hogy nincs szükség a közvetlen ápolásban magasan képzett emberekre, és ők amúgy is sokba kerülnek a munkáltatónak, nincs utánuk járulékkedvezmény stb... Miért nem iskoláznak be inkább néhány érettségizett munkanélkülit orvosnak??? Az is hiányszakma, nem? Megnézném majd a "köz" reakcióját!

 • honagi
  2012-09-09 20:18

  Miért nem 54-es okj-s ápoló képzést támogatnak???nincs szakképzett nővér!Nem kell az ápolási asszisztens a kórházaknak, csak plusz emberként tudják alkalmazni, arra meg nincs pénz. Ennyi orvosi kompetenciába eső feladat végzése szakápolókat kíván, azt meg nem támogatják.az ember esze megáll, komolyan.Akik ezeket a döntéseket hozzák hol élnek????