hirdetés
Kapcsolódó cikk: Megdöbbentek az ápolók »
 • Diana
  2012-09-29 16:10
  Előzmény: dzsu

  Orvosok? Saját tapasztalat ismét, hogy sokuknak fogalma sincs, hogy az ápolásban közreműködő munkatársaiknak milyen jellegű végzettsége van. Persze már mi saját magunk is nehezen tudunk kiigazodni a sokféle ápoló és ápoló végzettség között, aminek meg amúgy sincs nagy jelentősége, hiszen ahhoz, hogy minden meglegyen, mindenki csinál már mindent, közben meg imádkozunk, hogy ne legyen nagy baj senkivel. És igen, át fogják delegálni a teendőket akár asszisztensekre is...Ám nem mindenki, de ők lesznek a fehér hollók az ápolók szemében, és fekete bárányok az orvos kollegák szemében.

 • dzsu
  2012-09-28 21:22

  Engem, a naív diplomás ápolót csak az érdekelne, hogy hol vannak most az orvosok? Szerintük ez helyén való? Majd nyugodt lélekkel rábízzák a kényszerből segédápolóvá lett munkatársakra a saját teendőiket? Mert ugye azt mindenki látja, hogy nem a képzett ápolók mellé, hanem azok helyett lesznek az ápolási asszisztensek.

 • sikal
  2012-09-25 14:59

  Jómagam 1993-ban érettségiztem még megboldogult oktatási rendszerben.Igaz az elmúlt 10 évben egy idősek otthonában dolgoztam ahol azért még szakképzettnek számítottam.A nagy arculcsapás akkor ért amikor leépítés miatt elveszítettem az állásomat.Jelentkeztem a közeli kisvárosi kórházba ahová nem vettek fel, mondván szakképzetlen vagyok!!!! Lassan 20 éve dolgozom(tam) a szakmában, szeretem a munkám, de mikor azt mondják hogy még egy injekciót sem adhatok be csak esetleg megbízással....hát ezért tart ott az eü. ahol éppen.Sok műhibaper nem számít.Ma kérem az a szakápoló akinek OKJ-s végzettsége van.Kérdem én miért nem az én, és a velem hasonló cipőben járók képzésére fordítanak pénzt? Vagy csak én vagyok ebben a helyzetben?Sajna jelenleg nincs arra pénzem, hogy én fizessem a méregdrága képzést.Jelenleg munkanélküli, majd 20 év gyakorlattal rendelkező szakképzetlennek mondott ápolónő vagyok. :(

 • honagi
  2012-09-20 20:15
  Előzmény: neman

  Ó, igen, emlékszem...aztán volt már azóta közmunkásból képzett "nővér" is, az állam képezte, az állam fizette(130000 bruttó!!),aztán ők is valahogy eltüntek.csak a megszállott bolondok csinálják ezt.és mégis, azt gondolja komolyan bárki, hogy ez megoldás??? Erre kidobni azt a sok pénzt.... már nem is próbálom megérteni, mi miért történik ebben az országban.csak azt tudom, hogy már nincs mivel és nincs kivel dolgozzak ....és csak beteg ne legyek!!!

 • neman
  2012-09-19 21:58
  Előzmény: Aureus

  Nem olyan régen, néhány éven belül volt olyan javaslat (ötlet), hogy a sarki nem-jó-asszonyokat kellene egészségügyi szakszemélyzetnek alkalmazni, oktalstást követően. Emlékszünk még rá??

 • neman
  2012-09-19 21:58
  Előzmény: Aureus

  Nem olyan régen, néhány éven belül volt olyan javaslat (ötlet), hogy a sarki nem-jó-asszonyokat kellene egészségügyi szakszemélyzetnek alkalmazni, oktalstást követően. Emlékszünk még rá??

 • Aureus
  2012-09-19 10:02

  Na, akkor ezután jön majd el az igazi kánaán.. a magas színvonalon képzett, segédápolói munkát végzőkkel megváltják a problémát.