• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

A beteg ostoba, a hamisító bűnöző

Gyógyszerpiac 2010.01.13 00:00 Forrás: HENT Hírlevél

A kormány bármikor kész megnövelni a jogsértőkre kiszabható büntetések mértékét, ha szükséges.

A szingapúri egészségügyi államtitkár parlamenti beszámolójában hangsúlyozta, hogy a gyógyszerhamisítás és a hamis gyógyszerek online értékesítése globális szinten egyre jelentősebb probléma, de az ország hatóságai ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.


A Yahoo News Singapore beszámolója szerint a tavalyi évben több személyt állítottak elő online gyógyszerhamisítási ügyben a szingapúri hatóságok, mint egy évvel korábban. Hawazi Daipi, helyi egészségügyi államtitkár közlése szerint 2009-ben 13 személy ellen indítottak internetes gyógyszerhamisítási ügyben eljárást a helyi hatóságok, és 14 személyt szólítottak fel, hogy távolítsák el a hamis gyógyszerekkel kapcsolatos online hirdetéseiket - adta hírül a HENT Hírlevele.
2008-ban négy személy ellen kezdeményeztek eljárást, további 7 főt pedig figyelmeztetésben részesítettek. A képviselő szerint a jelentős növekedés a szingapúri egészségügyi hatóság, a Health Sciences Authority (HSA) fokozott ellenőrzési tevékenységének köszönhető.

Az államtitkár parlamenti beszámolójában kiemelte, a hamis gyógyszerek online értékesítése nemzetközi szinten egyre súlyosabb méreteket ölt, de hozzátette, meglátása szerint a szingapúri hatóságok ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Mint mondta, a helyi hatóságok folyamatosan együttműködnek a bel- és külföldi szakemberekkel annak érdekében, hogy az illegális készítmények importját megakadályozzák.


Hawazi hangsúlyozta, a hatósági fellépés mellett legalább annyira fontos, hogy a fogyasztók is tudatosan vásároljanak gyógykészítményeket. Ennek érdekében figyelemfelhívó és tudatosságnövelő kampányok indulnak, amelyek arra figyelmeztetik a helyi lakosokat, hogy csak megbízható forrásból származó gyógyszereket szabad és érdemes megvásárolni.


A szakértő hozzátette, az internet-penetráció terjedésével párhuzamosan az online gyógyszervásárlás növekedésére számítanak, ezért a hatósági szervek vizsgálják az illegális online gyógyszerértékesítés megakadályozásának lehetőségeit. Hawazi kiemelte, a kormány bármikor kész megnövelni a jogsértőkre kiszabható büntetések mértékét, ha szükséges.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink