• Ónodi-Szűcs
  • A labda az államtitkárnál volt

   A labda az államtitkárnál volt

  • Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

   Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

  • Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

   Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

 • költségvetés
  • Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

   Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

  • Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

   Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

  • Százmilliót vonnának el a kórházaktól

   Százmilliót vonnának el a kórházaktól

 • bérrendezés
  • Alulról közelítik a nemzetgazdasági átlagot

   Alulról közelítik a nemzetgazdasági átlagot

  • Felzárkóznak az egészségügyi keresetek

   Felzárkóznak az egészségügyi keresetek

  • Pártpolitikai csörte szombaton az egészségügyről

   Pártpolitikai csörte szombaton az egészségügyről

A beteg ostoba, a hamisító bűnöző

Gyógyszerpiac 2010.01.13 00:00 Forrás: HENT Hírlevél

A kormány bármikor kész megnövelni a jogsértőkre kiszabható büntetések mértékét, ha szükséges.

A szingapúri egészségügyi államtitkár parlamenti beszámolójában hangsúlyozta, hogy a gyógyszerhamisítás és a hamis gyógyszerek online értékesítése globális szinten egyre jelentősebb probléma, de az ország hatóságai ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.


A Yahoo News Singapore beszámolója szerint a tavalyi évben több személyt állítottak elő online gyógyszerhamisítási ügyben a szingapúri hatóságok, mint egy évvel korábban. Hawazi Daipi, helyi egészségügyi államtitkár közlése szerint 2009-ben 13 személy ellen indítottak internetes gyógyszerhamisítási ügyben eljárást a helyi hatóságok, és 14 személyt szólítottak fel, hogy távolítsák el a hamis gyógyszerekkel kapcsolatos online hirdetéseiket - adta hírül a HENT Hírlevele.
2008-ban négy személy ellen kezdeményeztek eljárást, további 7 főt pedig figyelmeztetésben részesítettek. A képviselő szerint a jelentős növekedés a szingapúri egészségügyi hatóság, a Health Sciences Authority (HSA) fokozott ellenőrzési tevékenységének köszönhető.

Az államtitkár parlamenti beszámolójában kiemelte, a hamis gyógyszerek online értékesítése nemzetközi szinten egyre súlyosabb méreteket ölt, de hozzátette, meglátása szerint a szingapúri hatóságok ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Mint mondta, a helyi hatóságok folyamatosan együttműködnek a bel- és külföldi szakemberekkel annak érdekében, hogy az illegális készítmények importját megakadályozzák.


Hawazi hangsúlyozta, a hatósági fellépés mellett legalább annyira fontos, hogy a fogyasztók is tudatosan vásároljanak gyógykészítményeket. Ennek érdekében figyelemfelhívó és tudatosságnövelő kampányok indulnak, amelyek arra figyelmeztetik a helyi lakosokat, hogy csak megbízható forrásból származó gyógyszereket szabad és érdemes megvásárolni.


A szakértő hozzátette, az internet-penetráció terjedésével párhuzamosan az online gyógyszervásárlás növekedésére számítanak, ezért a hatósági szervek vizsgálják az illegális online gyógyszerértékesítés megakadályozásának lehetőségeit. Hawazi kiemelte, a kormány bármikor kész megnövelni a jogsértőkre kiszabható büntetések mértékét, ha szükséges.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink