• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Dél-pesti kórház: jól halad a felújítás

Hírek 2018.02.11 12:42 Forrás: Weborvos
Dél-pesti kórház: jól halad a felújítás

Az osztály területe jelentősen, csaknem 150 négyzetméterrel bővül, valamint 600 négyzetmétert korszerűsítenek.

125 millió forintból újul meg a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya. A kórház vasárnapi közleménye szerint a felújítás és bővítés az alábbi elemekből áll:

- Mentőbejáró átalakítása (naponta 40-50 beteg érkezik mentővel a kórházba): a hordágyak rövidebb útvonalon, gyorsabban, a személyforgalomtól elkülönítve jutnak majd el a mentőautóból a vizsgálóba;
- Személybejáró leválasztása a mentőbejáratról (naponta mintegy 50 beteg érkezik így a kórházba): ezentúl kényelmesebb körülmények között történik a betegfogadás;
- Új váróhelyiség, vizsgáló és betegmegfigyelő kialakítása;
- Klíma- és szellőzőberendezések cseréje, korszerűsítése: a korszerűsítés befejeztével kellemesebb környezetben zajlik a vizsgálat, a betegellátás, illetve a hozzátartozók várakozása;
- Az összes vizsgálóhelyiségbe és kezelőbe oxigén- és vákuumhálózatot építenek ki: ez biztonságosabbá teszi betegellátást.

A munkálatok során az osztály területe jelentősen, mintegy 150 négyzetméterrel bővül, valamint 600 négyzetmétert korszerűsítenek.

A kivitelezési munkálatok január 12-én kezdődtek, február 11-én pedig annak első ütemét le is zárják. A korszerűsítés megkezdése óta, január 12. és február 10-e között 1778 beteget láttak el a sürgősségi osztályon. A felújítás első hónapjában a betegellátásban - köszönhetően munkatársak fokozott figyelmének és betegek megértésének - semmilyen fennakadás nem volt. Erre törekednek majd a felújítás következő két üteme alatt is. A korszerűsítés és bővítés egésze április elején zárul le.

"Kórházunk Sürgősségi Osztálya a felújítás alatt is folyamatosan üzemel, továbbra is fogadja az ellátási területéről érkező betegeket. A munkálatok során elsődleges szempontunk a folyamatos és biztonságos betegellátás, ennek figyelembe vételével szervezzük a munkát." - áll a közleményben.

Ebben az időszakban mentővel csak azokat a betegeket szállítják a kórházba, akik nem igényelnek azonnali, emelt szintű sürgősségi ellátást. Az emelt szintű sürgősségi ellátást igénylő betegeket a társkórházak veszik át.

A Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Osztálya komplex ellátást végez. Az osztályra naponta mintegy 100 beteg érkezik. A betegek 40%-át kivizsgálást és állapotstabilizálást követően a Kórház fekvőbeteg osztályaira vesszik fel kezelésre. Egyharmadukat megfelelő orvosi ellátást követően hazaengedik. Naponta körülbelül 30 olyan beteget látnak el, akiknek állapota nem indokolja a sürgősségi ellátást, azonban kivizsgálásuk minden esetben kötelezően megtörténik.

"Az intézmény vezetése mindent megtesz a betegellátás zavartalanságáért, a felújítás ideje alatt történő változásokról folyamatosan, több tábla kihelyezésével is tájékoztatják az ide érkezőket. A munkálatok ideje alatt fokozott türelmet és megértést kérünk betegeinktől és hozzátartozóiktól! A korszerűsítést követően megújult és modern környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra szorulókat! " - zárul a dokumentum.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink