• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

EESZT: vizsgázniuk kell az orvosoknak

Hírek 2017.07.13 06:42 Forrás: Weborvos Szerző: S. Judit
EESZT: vizsgázniuk kell az orvosoknak

Csak azok a gyógyítók tudnak élni a szolgáltatási tér előnyeivel, akik azt valóban megismerik.

Szeptembertől válik lehetővé a közfinanszírozott intézmények csatlakozása az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT, Tér), s november elsejéig le kell zárulnia ennek a folyamatnak. A fejlesztők, intézmények akkreditációja mellett az orvosokra is hárul feladat ezzel kapcsolatban, ugyanis mint felhasználóknak, vizsgázniuk kell ahhoz, hogy a Tér szolgáltatásait használni tudják, értesült a Weborvos az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól.

A tananyag két részből épül fel. Egyrészt egy általános EESZT képzésből, amely alapos ismereteket biztosít a rendszer működéséről. Másrészt egy specifikus felhasználói képzésből, amely minden egyes EESZT-hez csatlakozott egészségügyi informatikai szoftver esetében megmutatja az – azt már egyébként is napi szinten használó – orvos számára, hogy milyen új funkciókkal, szolgáltatásokkal bővült az EESZT-csatlakozásnak köszönhetően.

Az e-learning tananyag megtekintése nincs időkorláthoz kötve, bármilyen tempóban tanulmányozható. A tananyag végén lévő vizsgának három alkalommal lehet nekifutni, alkalmanként 30 perce van a vizsgázónak, mialatt 10 kérdésre kell válaszolnia, és legalább 75 százalékos teljesítményt kell produkálnia a megfeleléshez. A kérdéseket random jelleggel választja ki a program. Az ÁEEK minden érintett felhasználó számára e-mailben küldi ki azokat az információkat, amelyekkel az érintettek megkezdhetik az e-learninget, és a végén levizsgázhatnak.

Az orvosok az ÁEEK képzési portálján férnek majd hozzá az oktatási anyaghoz, s ebben az e-learning rendszerben tehetik le a vizsgát is. A tananyag azok számára érhető el, akik felhasználóvá válnak, vagyis az intézményük csatlakozott az EESZT-hez.

A pilotban részt vevő intézmények orvosai értelemszerűen már hozzáférnek az e-learning felülethez, s a tapasztalatok szerint senkinek nem okoz gondot a vizsga letétele, kaptuk a tájékoztatást, jelezve: az EESZT-hez csatlakozott intézményi rendszer új szolgáltatásainak előnyeit csak azok az orvosok tudják felhasználni a betegellátás során, akik azt valóban megismerik.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink