• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Harmincmilliárd forintból újulhat meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újulhat meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

  • EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

   EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

 • EESZT
  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

   Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

Egyetemi partnerség a gyógyszerkutatásban

Hírek 2017.07.26 15:51 Forrás: Semmelweis Egyetem
Egyetemi partnerség a gyógyszerkutatásban

Újabb négy évre a QuintilesIMS kiemelt kutatóhelye lesz a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem 2013-ban nyerte el a „Prime Site" címet a QuintilesIMS gyógyszervizsgálat-szervező cégtől, amelynek kiemelt kutatóhelye lett. Az amerikai céggel most újabb négy évre szóló együttműködési megállapodást írt alá az egyetem, amely így a jövőben még több gyógyszer klinikai vizsgálatában vehet részt.

Az új szerződést dr. Szél Ágoston rektor, dr. Szász Károly kancellár, dr. Baumgartnerné Holló Irén pénzügyi igazgató, valamint a QuintilesIMS Magyarország részéről dr. Veres László, a cég magyarországi képviselője írta alá. Az eseményen jelen volt még az egyetem részéről dr. Valent Sándor orvos-főigazgató, valamint a QuintilesIMS magyarországi Prime Site programjának fő kapcsolattartója, Hanák Petra.

Az eddigi együttműködés eredményeként az elmúlt négy évben 121 klinikai kutatásban vett részt az egyetem a QuintilesIMS partnereként. A legtöbb vizsgálat az I. Sz. Belgyógyászati Klinikán, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán és a II. Sz. Belgyógyászati Klinikán indult. A három leginkább érintett betegség a tüdőrák, a cukorbetegség és a colitis ulcerosa volt az elmúlt években. Vizsgálatvezetőként az egyetem több mint 70 munkatársa vesz részt ezekben a klinikai kutatásokban. A 2016-ban az egyetemen folyó gyógyszervizsgálatok csaknem ötöde az amerikai céggel való együttműködésben valósult meg.

A „Prime Site" státusz lehetővé teszi, hogy az egyetem még több klinikai kutatást végezhessen garantált minőségi körülmények között. Az eredmények pedig nemcsak a kutatások során hasznosulnak, az együttműködés következtében ugyanis a betegek olyan modern gyógymódokhoz is hozzáférhetnek, amelyeket Magyarországon még nem finanszíroznak vagy alkalmaznak.

A QuintilesIMS-nek mindössze 25 kiemelt kutatóhelye van világszerte, a magyarországi „Prime Site"-nak a közelmúltban részévé vált a Debreceni Egyetem is.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink