• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Ezeket az egészségügyi állásokat kínálják

Hírek 2014.05.27 06:42 Forrás: Weborvos

Óriási a kereslet általános ápolókra és asszisztensekre idősotthonokban, családoknál.

Míg 2013. január-április időszakában összesen 1.857 pozíció volt meghirdetve az egészségügyben, az idei év január-április között már 5.152 álláskínálat futott be a tavalyi évhez viszonyítva a Tjobs.hu álláskereső platformon. Jelenleg több mint 1.550 pozícióra lehet pályázni - tájékoztatta lapunkat a portál.

Az idén januárban 950 pozícióra lehetett pályázni, ez a szám februárban már rohamosan megemelkedett 1.407-re. Márciusban kicsivel, 200-zal már csökkent a kínálatok száma, viszont áprilisban ugyancsak emelkedés történt 1.541 pozícióra. A mostani hónapban szintén emelkedett (több mint 1.550), ami a legjobb hónapnak számít a kínálat szempontjából.

Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Anglia, Izrael, Svédország és Magyarország képezik azokat az országokat ahol elérhetők az egészségügyi álláslehetőségek. A statisztika szerint Németország kínálja a legtöbb pozíciót a magyar munkavállalók számára.
Az egészségügy színes palettát nyújt az álláskínálatok szempontjából úgy a szakorvosok, rezidensek számára, mint az idősápolók, beteggondozók részére is. Óriási a kereslet az általános ápolókra és asszisztensekre is.

Az idősápolók, beteggondozóknak lehetőségük van olyan állásajánlatok közül válogatni, mint például az otthoni beteggondozás, ápolás, idősotthonokban történő munkavégzés és kórházban történő ápolás. Svájcban közel 4.000 eurós fizetést kínálnak, kórházakban és öregek otthonában dolgozó szociális gondozók számára 1.200-2.400 eurót kínálnak Hamburg, Bremen, Köln és Düsseldorf területén. Dubaiban a szülésznő pozíció betöltése 2.750-2.767 eurót kínál a sikeres pályázók számára.

Ami az orvosokat illeti, a következő szakemberekre van szüksége külföldnek: Németország neurológusokat, segédorvosokat, aneszteziológusokat, látszerészt, nőgyógyászokat és neurológus rezidenseket alkalmaz, Svájc gyermekorvost, Ausztria sebészt, altatóorvost, belgyógyászt, pszichiátert, neurológust, nőgyógyászt és háziorvosokat alkalmaz. Anglia többek közt a következő területekre keres szakorvosokat: angiológia és érsebészet, rehabilitáció, belgyógyászat sürgősségi ellátási tapasztalattal, radiológia, sugárterápia, bőrgyógyászat, Nuclear Medicine, hematológia, gyermekgyógyászat, aneszteziológia, gasztroenterológia, pulmonológia és geriátria.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink