• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

   Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

  • Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

 • EESZT
  • Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

   Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

   EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

Ezeket az egészségügyi állásokat kínálják

Hírek 2014.05.27 06:42 Forrás: Weborvos

Óriási a kereslet általános ápolókra és asszisztensekre idősotthonokban, családoknál.

Míg 2013. január-április időszakában összesen 1.857 pozíció volt meghirdetve az egészségügyben, az idei év január-április között már 5.152 álláskínálat futott be a tavalyi évhez viszonyítva a Tjobs.hu álláskereső platformon. Jelenleg több mint 1.550 pozícióra lehet pályázni - tájékoztatta lapunkat a portál.

Az idén januárban 950 pozícióra lehetett pályázni, ez a szám februárban már rohamosan megemelkedett 1.407-re. Márciusban kicsivel, 200-zal már csökkent a kínálatok száma, viszont áprilisban ugyancsak emelkedés történt 1.541 pozícióra. A mostani hónapban szintén emelkedett (több mint 1.550), ami a legjobb hónapnak számít a kínálat szempontjából.

Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Anglia, Izrael, Svédország és Magyarország képezik azokat az országokat ahol elérhetők az egészségügyi álláslehetőségek. A statisztika szerint Németország kínálja a legtöbb pozíciót a magyar munkavállalók számára.
Az egészségügy színes palettát nyújt az álláskínálatok szempontjából úgy a szakorvosok, rezidensek számára, mint az idősápolók, beteggondozók részére is. Óriási a kereslet az általános ápolókra és asszisztensekre is.

Az idősápolók, beteggondozóknak lehetőségük van olyan állásajánlatok közül válogatni, mint például az otthoni beteggondozás, ápolás, idősotthonokban történő munkavégzés és kórházban történő ápolás. Svájcban közel 4.000 eurós fizetést kínálnak, kórházakban és öregek otthonában dolgozó szociális gondozók számára 1.200-2.400 eurót kínálnak Hamburg, Bremen, Köln és Düsseldorf területén. Dubaiban a szülésznő pozíció betöltése 2.750-2.767 eurót kínál a sikeres pályázók számára.

Ami az orvosokat illeti, a következő szakemberekre van szüksége külföldnek: Németország neurológusokat, segédorvosokat, aneszteziológusokat, látszerészt, nőgyógyászokat és neurológus rezidenseket alkalmaz, Svájc gyermekorvost, Ausztria sebészt, altatóorvost, belgyógyászt, pszichiátert, neurológust, nőgyógyászt és háziorvosokat alkalmaz. Anglia többek közt a következő területekre keres szakorvosokat: angiológia és érsebészet, rehabilitáció, belgyógyászat sürgősségi ellátási tapasztalattal, radiológia, sugárterápia, bőrgyógyászat, Nuclear Medicine, hematológia, gyermekgyógyászat, aneszteziológia, gasztroenterológia, pulmonológia és geriátria.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink