• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Leitner György: Sikerre vagyunk ítélve

Hírek 2018.02.06 14:21 Forrás: Weborvos Szerző: beb
Leitner György: Sikerre vagyunk ítélve

Az Affidea és a Főnix-Med szolgáltatásai egymást kiegészítve, együtt jelennek majd meg a piacon.

Az eddig alapvetően képalkotó diagnosztikával foglalkozó piacvezető magáncég, az Affidea Diagnosztika Kft. megvásárolta a vállalati egészségügy terén a három legnagyobb privát vállalat között számon tartott Főnix-Med Zrt.-t - jelentette be a két cég vezetője közös keddi tájékoztatóján. A két cég szolgáltatásai egymást kiegészítve, együtt jelennek majd meg a piacon.

A 16 országban 230 telephelyen működő Affidea történetében egyébként ez az első eset, hogy a felvásárlással létrejövő új cég túlterjed a diagnosztikai szolgáltatásokon.

Egy olyan "arany háromszög" jön létre - ahogy Leitner György az Affidea ügyvezető igazgatója fogalmazott - amelyben a magas szintű vállalati egészségügy, a járóbeteg-ellátás és a legkorszerűbb diagnosztikai szolgáltatások egymást kiegészítve szolgálják a betegek érdekeit. Hiszen ezzel a fúzióval koncentrálódik a szakmai tudás és fehéredik a magánegészségügy is - mondta az ügyvezető. S bár ez az egyesülés az "első fecske", Leitner György biztos benne, hogy a többi országban működő Affideák is követni fogják a szolgáltatásbővítésben a magyart. "Sikerre vagyunk ítélve" - jelentette ki a Főnix-Med új vezérigazgatója.

Logikus lépés volt a két cég összeolvadása, a koncentráció, hiszen erre halad a világ - tette hozzá dr. Takács Zoltán, a Főnix-Med Zrt. korábbi igazgatósági tagja. A főleg nagy, multinacionális cégekkel szerződésben lévő egészségügyi magáncég több mint húsz éves fennállása alatt a jogszabályban előírt foglalkozás-egészségügyi ellátásokat, állapotfelméréseket végezte. Mára Magyarország egyik meghatározó vállalat-egészségügyi specialistája, országszerte csaknem 100 telephelyen – évente több mint 100 ezer munkavállaló ellátását végzi, éves árbevétele eléri a 1,5 milliárd forintot. Most ez a jól működő hálózat, szakmai tudás kerül az Affideához.

A két cég összeolvadása a vezetőség változásán kívül nem érinti a humánerőforrást: az Affidea 12 telephelyen dolgozó 500 munkatársa kiegészül a Főnix-Med 600 munkavállalójával. A közös munka próbája egyébként már megtörtént, hiszen a fél éve megnyitott Váci Greens Egészségközpontban már sikeresen működött együtt a két cég.

Kérdésekre válaszolva a két cégvezető elmondta, meg kell felelni a piac kihívásainak. A legfrissebb statisztikák szerint egyre többen vesznek igénybe magán-egészségügyi szolgáltatásokat, már nemcsak a központi régióban, hanem országosan is a lakosság 65 százaléka vásárolt már legalább egyszer ilyen ellátást - mondta Leitner György. A vállalatoknál már nem a munkabiztonság a legfontosabb szempont a dolgozóknak nyújtott egészségügyi szolgáltatásoknál, hanem a humánpolitika. Azaz, hogy minél egészségesebb, elégedettebb munkaerővel rendelkezzenek - egészítette ki Takács Zoltán, aki hozzátette: épp ezért a vállalati menedzsment egyre többet hajlandó fordítani erre a célra. A nagy multi cégeknél ráadásul e téren már olyan tapasztalatmennyiség gyűlt össze, hogy vállalati szintű , "mini népegészségügyi programokat" lehet megvalósítani.

S hogy mi az, ami miatt a profitorientált, új, duplájára nőtt Affideát ráveszi, hogy elsősorban a beteg érdekét nézze? Távol áll tőlünk a "balatoni lángossütő filozófia" - mondta az Affidea ügyvezetője. Ők hosszútávra terveznek, és a betegek elégedettsége előbb-utóbb úgy is hasznot hoz - tette hozzá.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink