• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Megoldást keresnek a gyermekkori elhízásra

Hírek 2011.03.21 00:00 Forrás: ELTE Hírlevél

A kormány feladata is a gyermekkori elhízás elleni küzdelem.

Friss közvélemény-kutatás eredményei szerint az amerikaiak jelentős része úgy látja, az ország vezetésének fontos szerepe van abban, hogy a gyerekkori elhízás problémáját csökkentsék. Elsősorban a demokratáknak, a fiataloknak, az afroamerikaiaknak és a spanyolajkúaknak az a véleményük, hogy a kormánynak megoldást kell találnia erre a kérdésre.

A Pew Research Center frissen közzétett kutatása szerint az amerikaiak 57 százaléka gondolja úgy, a kormánynak fontos szerepe lehet abban, hogy csökkenjen a gyermekkori elhízás mértéke. Ugyanakkor ez a kutatás kizárólag erre a témára fókuszált, míg egy januári felmérésben, amely az országot érintő sok más problémát is vizsgált, ahol csak kevesen, a lakosság 19 százaléka tulajdonított kiemelt jelentőséget a kóros testsúlyproblémák állami szintű kezelésének.


A mostani felmérés szerint az eltérő demográfiai jellemzőkkel bíró társadalmi csoportok eltérő módon ítélik meg a kérdést. Szembetűnő a különbség mind a pártpreferencia, mind az etnikai hovatartozás, mind a korcsoportok között. A válaszok szerint a demokrata párti szavazók 71 százaléka érzi úgy, hogy a kormánynak lépnie kellene a gyermekek egészséges testi fejlődése érdekében, míg a republikánus párti szavazóknak csak 41 százaléka vélekedik ugyanígy. A függetlenek 57 százaléka értene egyet azzal, ha az Obama-adminisztráció a gyermekkori elhízás megfékezésére irányuló intézkedéseket fogadna el.

A spanyolajkúak (83%) és afrikai amerikaiak (74%) többsége szintén a kormány szerepvállalása mellett foglalt állást, ugyanakkor a fehér lakosság körében csak minden második válaszadó tartja szükségesnek az állami beavatkozást. A korcsoportokat tekintve az életkor előrehaladtával csökken az egyetértők aránya, míg a 18-29 évesek 69 százaléka látja úgy, hogy szükséges, hogy a kormány közreműködjön a gyermekkori súlyproblémák kezelésében, a 30 év fölöttieknek 59, az ötven évnél idősebbek 52, a 65 év fölöttiek 45 százaléka vélekedik ugyanígy.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink