• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mellrák elleni küzdelem: újabb pályázat indul

Hírek 2023.04.24 Forrás: Weborvos
Mellrák elleni küzdelem: újabb pályázat indul

A pályázatra augusztus 18-ig várják olyan intézmények jelentkezését, amelyek jelentős hangsúlyt fektetnek a mellrák elleni küzdelemre.

Az AVON szakmai partnerével, Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvánnyal elkötelezett támogatója a nők és a társadalom folyamatos edukálásának, ezért hirdette meg immár második alkalommal Mell mulázs pályázatát, amellyel országos szinten tudja segíteni az egészségnevelők és egészségügyi szakemberek munkáját, ezáltal pedig a nők és a fiatal lányok egészségtudatosságának fejlesztését - tudatta közleményében a cég.

MInt írták, midig nagy hálával és köszönettel fordulunk minden orvos, ápoló és mentős felé, akik képességeik és lehetőségeik teljes kiaknázásával segítenek rajtunk, ha valamilyen komoly egészségügyi problémával küzdünk vagy sürgős beavatkozásra van szükségünk. Azonban az ő hősies tetteik mellett sajnos gyakran megfeledkezünk azok munkájáról, akik ezen súlyos betegségek esetleges elkerüléséért, a betegségek mihamarabbi felismeréséért dolgoznak, felhívják figyelmünket az egészségügyi szűrésekre, az egészséges életmód fontosságára, valamint a betegségek tüneteinek felismerését tanítják. Az egészségnevelő szakemberek, tehát a védőnők, a háziorvosi asszisztensek és az egészségügyi szakdolgozók feladata, hogy társadalmunkat önfigyelemre és egészségtudatosságra tanítsák, amely által képesek lehetünk egészségünket megtartani és testünk jelzéseit figyelve akár saját életünket is megmenteni.

Az AVON mellrák elleni küzdelmének jegyében évek óta dolgozik azért, hogy elismerje és segítse az egészségnevelők munkáját. Ezen küldetése támogatására készítette el animációs filmjét, amely lépésről-lépésre mutatja be a helyes önvizsgálat folyamatát és módját, valamint hirdette meg idén második alkalommal Mell mulázs pályázatát. A pályázat során országszerte 20 egészségfejlesztéssel foglalkozó védőnői szervezet, alapítvány vagy oktatási intézmény juthat a szemléltető eszközhöz, amely segítségével hatékonyan mutathatja be a mellönvizsgálat lépéseit és adhatja át a tudást nők százai számára. A pályázatra 2023.08.18-ig várják olyan intézmények jelentkezését, amelyek jelentős hangsúlyt fektetnek a mellrák elleni küzdelemre, tevékenységük során lehetőségük nyílik minél több hölgyet edukálni a téma kapcsán és egy mell mulázs még hatékonyabbá teheti munkájukat.

„Az AVON által kiírt pályázat valódi segítséget nyújt az egészségügyi szakemberek számára. Hazánkban a 45-65 év közötti hölgyek kétévente kapnak behívót ingyenes mammográfiai szűrésekre, azonban átlagosan csupán a 40%-uk él ezzel a lehetőséggel. Az ilyen és hasonló edukációs tevékenységek nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy már fiatal korban egészségtudatosabb felfogásra tanítsuk a következő generációkat” – nyilatkozta Dr. Drajkó Veronika, Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.

A mellönvizsgálat helyes lépéseit szemléltető animációs filmet ide kattintva tekintheti meg

A Mell mulázs pályázattal kapcsolatban erre a linkre kattintva tájékozódhat 

Legolvasottabb cikkeink