• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

A Vadaskert Alapítvány közleménye

Hírek 2007.02.05 00:00 Forrás: MTI - OS

A Vadaskert Alapítvány közleményben kéri, hogy minden érdekelt félnek biztosítsák az információkhoz való teljes körű hozzáférést, valamint a szakmai konzultáció lehetőségét.

Az alapítványi kórház
A Vadaskert Alapítvány, mint a legnagyobb hazai gyermekpszichiátriai kórházi szolgáltató fenntartója, bízik abban, hogy a kórházi struktúraátalakításban érvényesülni fognak a szakmai szempontok. Meggyőződésünk, hogy intézményünkkel együtt számos, magas színvonalon működő hazai kórház jövője válhat kérdésessé, ha átláthatatlan lobbi erők próbálják befolyásolni az egészségügyi reformot. Tudjuk, hogy ez nem állhat felelősen gondolkozó döntéshozó szándékában, de az elmúlt hetekben sajnálattal tapasztaltuk, hogy szakmailag megalapozott, kompromisszumra nyitott törekvéseinkről még csak tárgyalni sem sikerült, mivel erre nem kaptunk lehetőséget.

A hazai gyermek-, és ifjúságpszichiátriában 15 éve bizonyított elkötelezettségünk alapján, kérjük a minisztériumot, és a szakmai javaslattevő bizottságokat, hogy a KM-RET sikertelen próbálkozásait követően, minden érdekelt félnek biztosítsák az információkhoz való, teljes körű hozzáférést, valamint a szakmai konzultáció lehetőségét. Biztosítjuk a Miniszter Urat és a KM-RET elnökségét, hogy a Vadaskert Alapítvány - mint egészségügyi szolgáltató - rendelkezik mindazokkal a szakmai és infrastrukturális feltételekkel, melyek a gyermekpszichiátriai betegellátást magas színvonalon - önkormányzati vagy állami segítség nélkül, miként eddig is, biztosítani tudja. A Vadaskert Alapítvány "a Gyermekek Lelki Egészségéért" által fenntartott Kórház és Szakambulancia 36 gyermek és ifjúságpszichiátriai ágyával a legnagyobb ilyen, országos hatáskörű intézmény, mely15 éve Magyarországon elsőként - az egészségbiztosító finanszírozásával, alapítványi fenntartásban működik.

A Vadaskert Kórházban és Szakambulancián az elmúlt évek alatt már több mint 21 ezer beteg gyermek került ellátásra. Évente közel kétezer új beteg jelentkezik, a kórházi felvételek száma 1400 körül alakul, az ambulancián pedig 18-20 ezer eset fordul meg. Az intézményünk részt vesz nemzetközi és hazai kutatásokban, képzésekben, valamint a hazai gyermekpszichiátriai szakmai képzés jelentős központja. Az alapítvány fenntartásában, és épületében működik egy fejlesztő iskola, 50 tanulóval, akik számára az ambulanciánk folyamatos szakmai segítséget jelent.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink