• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

  • EBP: fejlesztik a monori szakrendelőt

   EBP: fejlesztik a monori szakrendelőt

 • EESZT
  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

  • Merre tovább Elektronikus Egészségügyi Tér?

   Merre tovább Elektronikus Egészségügyi Tér?

A Vadaskert Alapítvány közleménye

Hírek 2007.02.05 00:00 Forrás: MTI - OS

A Vadaskert Alapítvány közleményben kéri, hogy minden érdekelt félnek biztosítsák az információkhoz való teljes körű hozzáférést, valamint a szakmai konzultáció lehetőségét.

Az alapítványi kórház
A Vadaskert Alapítvány, mint a legnagyobb hazai gyermekpszichiátriai kórházi szolgáltató fenntartója, bízik abban, hogy a kórházi struktúraátalakításban érvényesülni fognak a szakmai szempontok. Meggyőződésünk, hogy intézményünkkel együtt számos, magas színvonalon működő hazai kórház jövője válhat kérdésessé, ha átláthatatlan lobbi erők próbálják befolyásolni az egészségügyi reformot. Tudjuk, hogy ez nem állhat felelősen gondolkozó döntéshozó szándékában, de az elmúlt hetekben sajnálattal tapasztaltuk, hogy szakmailag megalapozott, kompromisszumra nyitott törekvéseinkről még csak tárgyalni sem sikerült, mivel erre nem kaptunk lehetőséget.

A hazai gyermek-, és ifjúságpszichiátriában 15 éve bizonyított elkötelezettségünk alapján, kérjük a minisztériumot, és a szakmai javaslattevő bizottságokat, hogy a KM-RET sikertelen próbálkozásait követően, minden érdekelt félnek biztosítsák az információkhoz való, teljes körű hozzáférést, valamint a szakmai konzultáció lehetőségét. Biztosítjuk a Miniszter Urat és a KM-RET elnökségét, hogy a Vadaskert Alapítvány - mint egészségügyi szolgáltató - rendelkezik mindazokkal a szakmai és infrastrukturális feltételekkel, melyek a gyermekpszichiátriai betegellátást magas színvonalon - önkormányzati vagy állami segítség nélkül, miként eddig is, biztosítani tudja. A Vadaskert Alapítvány "a Gyermekek Lelki Egészségéért" által fenntartott Kórház és Szakambulancia 36 gyermek és ifjúságpszichiátriai ágyával a legnagyobb ilyen, országos hatáskörű intézmény, mely15 éve Magyarországon elsőként - az egészségbiztosító finanszírozásával, alapítványi fenntartásban működik.

A Vadaskert Kórházban és Szakambulancián az elmúlt évek alatt már több mint 21 ezer beteg gyermek került ellátásra. Évente közel kétezer új beteg jelentkezik, a kórházi felvételek száma 1400 körül alakul, az ambulancián pedig 18-20 ezer eset fordul meg. Az intézményünk részt vesz nemzetközi és hazai kutatásokban, képzésekben, valamint a hazai gyermekpszichiátriai szakmai képzés jelentős központja. Az alapítvány fenntartásában, és épületében működik egy fejlesztő iskola, 50 tanulóval, akik számára az ambulanciánk folyamatos szakmai segítséget jelent.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink