• Ónodi-Szűcs
    • A labda az államtitkárnál volt

      A labda az államtitkárnál volt

    • Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

      Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

    • Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

      Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

  • költségvetés
    • Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

      Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

    • Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

      Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

    • Százmilliót vonnának el a kórházaktól

      Százmilliót vonnának el a kórházaktól

  • bérrendezés
    • KSH: kétszámjegyű növekedés az átlagkeresetben

      KSH: kétszámjegyű növekedés az átlagkeresetben

    • Jelentősen nőttek az egészségügyi fizetések

      Jelentősen nőttek az egészségügyi fizetések

    • Ápolói fizetések - a régióban sereghajtók vagyunk

      Ápolói fizetések - a régióban sereghajtók vagyunk

Élő vírusokkal védett hidegtálak

Hírek a nagyvilágból 2006.09.26 00:00 Forrás: MTI

Baktériumölő víruskoktél élelmiszer-adalékként való használatát engedélyezték a napokban az Egyesült Államokban.

A hatféle vírust tartalmazó keveréket csomagolás előtt permetezik majd a húskészítményekre, hogy védelmet biztosítson a hideg húsokon tenyésző Listeria monocytogenes baktérium ellen, amely az Egyesült Államokban évente 2500 komoly ételmérgezést és 500 halálesetet okoz.


Az adalékban található vírusok bakteriofágok, azaz kizárólag baktérium sejteket támadnak meg. Mivel nem ártanak a növényi és az állati sejteknek, az ember számára nem veszélyesek. Az ember emésztőrendszerében egyébként is találhatók természetes bakteriofágok.


Az új készítmény az első ilyen típusú adalék, mely megkapta az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) engedélyét .
A baktériumoktól védő élelmiszer-adalékot kifejlesztő baltimore-i vállalat szóvivője már közölte, hogy egy meg nem nevezett multinacionális vállalat már megvette a licencet - jelentette a The New Scientist című angol tudományos folyóirat online kiadásában.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink