• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

1 milliárd forintos fejlesztést az ózdi kórházban

Lapszemle 2018.03.03 09:59 Forrás: szon.hu
1 milliárd forintos fejlesztést az ózdi kórházban

A megkapott többletkapacitásnak köszönhetően nemcsak a fekvő, hanem a járóbetegeket is vizsgálhatják CT-vel.

Uniós és állami pályázatokon is sikerrel szerepelt az ózdi Almási Balogh Pál Kórház. Nagyságrendileg 1 milliárd forintos fejlesztést jelentettek be azon a sajtótájékoztatón, amelyet a kórházban tartottak meg. Az egészségügyi intézmény főigazgatója, dr. Bélteczki János kiemelte: az ózdi kórháznak több területen is sikerült előrelépnie, mostani intézkedések, és az elnyert pályázatok a betegellátás színvonalának emelkedését hozhatják. Ezek közül kiemelkedik a CT kapacitás-bővítés, amelyre nagy szükség volt ahhoz, hogy az ellátási területen élő lakosságot maradéktalanul ki tudják szolgálni – írja a szon.hu portálja.

Az elmúlt két év megfeszített munkájának köszönhetően elértük, hogy többletkapacitást kaptunk a berendezésre – árulta el dr. Bélteczki János, aki hozzátette azt is, sokat kellett ezért lobbizniuk, hiszen a meglévő országos keret nem gyarapodott, de szakmai szempontokkal ennek szükségességét kellőképpen megindokolták. Eddig csupán a kórházi fekvőbetegek számára volt lehetőségünk a CT használatára, mostantól viszont – szükség esetén – a járóbeteg szakrendelésre érkezőket sem kell máshová küldeni. A gépet eddig is rengeteget használták, több mint 1600 vizsgálatot végeztek el vele, ez vélhetően még több lesz a jövőben. – tette hozzá a főigazgató.

Az eseményen elhangzott az is, hogy járóbeteg-szakellátásának fejlesztésre majd 280 millió forintos, uniós pályázatot nyert az Almási Balogh Pál Kórház. Ebből az összegből orvostechnikai eszközöket vásárolhatnak, új röntgenrendszerrel, EKG és ultrahang készülékekkel gyarapodhat az intézmény. A vizsgálóhelyiségekbe pedig új számítógépek és bútorok kerülhetnek. Ugyancsak a betegbiztonság növelését szolgálja az a projekt, amely 170 millió forintból valósulhat meg. Ennek a pályázatnak a legnagyobb részét egy légtechnikai fertőtlenítő rendszer kiépítésére fordítják, de számos higénés termék beszerzésére lehetőség nyílik.

Ózdon gondot jelent az orvos és az egészségügyi szakemberhiány, amelyet ugyancsak enyhíteni tudnak a jövőben. Köszönhetően annak a 150 milliós pályázatnak, amely két esztendőre több orvos és szakdolgozó bér – és járulékvonzatát fedezi. ¬További 73 millióból pedig 19 szakdolgozó képzése valósul meg.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink